Κ. Μητσοτάκης για το πρόγραμμα Φώφη Γεννηματά: Έχουν εντοπιστεί πάνω από 7.500 γυναίκες με καρκίνο του μαστού

Περισσότερες από 7.500 γυναίκες με καρκίνο του μαστού σε πρώιμο στάδιο έχουν εντοπιστεί μέχρι τώρα με το προληπτικό πρόγραμμα «Φώφη Γεννηματά», ανέφερε ο πρωθυπουργός την Πέμπτη από την Κέρκυρα σε βίντεο που ανέβασε στο Tik Tok.

«Θέλω σήμερα να σας πω κάτι πολύ σημαντικό, αλλά και να σας ζητήσω κάτι», αναφέρει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο βίντεο που ανέβασε στο Tik Tok, για το πρόγραμμα προσυμπτωματικού ελέγχου για τον καρκίνο του μαστού «Φώφη Γεννηματά».

«Ένα πρόγραμμα υγείας με ιδιαίτερη σημασία είναι το πρόγραμμα “Φώφη Γεννηματά”, του δωρεάν προσυμπτωματικού ελέγχου για τον καρκίνο του μαστού. Θέλω να ζητήσω από εσάς να κάνετε αυτή την υπενθύμιση στις γυναίκες του περιβάλλοντός σας, τις μητέρες σας, τις γιαγιάδες σας», αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Ο πρωθυπουργός εξηγεί τον τρόπο λειτουργίας του προγράμματος για γυναίκες 50 έως 69 ετών και τονίζει ότι μέχρι τώρα μέσω του προγράμματος αυτού έχουν γίνει 120.000 έλεγχοι και κυρίως έχουν εντοπιστεί πάνω από 7.500 περιστατικά σε πρώιμο στάδιο με πολύ καλή πρόγνωση θεραπείας.

Επισημαίνοντας πως αν και οι εξετάσεις προκαλούν άγχος «η πρόληψη σώζει», προσθέτει πως στόχος είναι η επέκταση του προσυμπτωματικού ελέγχου και σε άλλες ασθένειες.

Αξίζει να αναφερθεί, όπως δημοσιεύουμε σήμερα στο Healthstories, ότι έως αύριο Παρασκευή αναμένεται να έρθει προς υπογραφή στον Θάνο Πλεύρη η υπουργική απόφαση για την κατ’ οίκον νοσηλεία για τους καρκινοπαθείς, όπερ σημαίνει ότι το Πρόγραμμα Οίκοθεν θα τεθεί άμεσα σε εφαρμογή, πιθανόν και από την ερχόμενη εβδομάδα.

Η νέα πρωτοβουλία εντάσσεται στο ευρύτερο πρόγραμμα του Υπουργείου Υγείας Hospital@Home και ευελπιστεί να βελτιώσει την ποιότητα της καθημερινής ζωής των καρκινοπαθών ασθενών, παρέχοντάς τους τη δυνατότητα να κάνουν τις θεραπείες τους στο οικείο περιβάλλον του σπιτιού τους αντί στο νοσοκομείο, με ασφάλεια, χωρίς ταλαιπωρία.

Διαβάστε επίσης

4 ύπουλοι λόγοι για τους οποίους είστε αφυδατωμένοι, που δεν έχουν καμία σχέση με το νερό

Μύθοι και αλήθειες για την ψωρίαση

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.