ΕΔΑΕ: Συνέδριο «Εαρινές Ημέρες Παιδοδερματολογίας»

Οι αυτοάνοσες δερματολογικές παθήσεις, οι σύγχρονες θεραπείες της βαριάς γυροειδούς αλωπεκίας και οι επιπτώσεις των δερματικών παθήσεων στον ψυχισμό των ανηλίκων βρέθηκαν στο επίκεντρο του συνεδρίου «Εαρινές Ημέρες Παιδοδερματολογίας», που διοργάνωσε η Ελληνική Δερματολογική & Αφροδισιολογική Εταιρεία (ΕΔΑΕ).

Το συνέδριο διεξήχθη 7-9 Απριλίου 2023 σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας. Στη διάρκειά του καταξιωμένοι επιστήμονες από την χώρα μας και το εξωτερικό παρουσίασαν τις νεότερες εξελίξεις στην αντιμετώπιση ποικίλων δερματοπαθειών που ταλαιπωρούν τους ανηλίκους.

Μεταξύ αυτών των παθήσεων συμπεριλαμβάνονται:

  • Αυτοάνοσα νοσήματα
  • Φλεγμονώδεις νόσοι
  • Λοιμώδη νοσήματα
  • Παρασιτικά νοσήματα
  • Συστηματικές ασθένειες που έχουν δερματικές εκδηλώσεις

Στόχος συνεδρίου

«Στόχος του συνεδρίου… ήταν να ανανεώσουμε και να εκσυγχρονίσουμε τις γνώσεις μας για τις σύγχρονες και καινοτόμες θεραπείες με τις οποίες μπορούμε να βοηθάμε τους μικρούς μας ασθενείς», δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΔΑΕ κ. Ιωάννης Μπάρκης.

Το συνέδριο ολοκληρώθηκε με υψηλά ποσοστά προσέλευσης και μεγάλη επιτυχία. Εκτός από τους καταξιωμένους Έλληνες επιστήμονες, συμμετείχαν και δύο έγκριτοι δερματολόγοι από το εξωτερικό, οι :

  • Antonio Torrelo, επικεφαλής της Παιδοδερματολογικής Κλινικής στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Infantil Niño Jesús, στη Μαδρίτη
  • Miloš Nikolić, καθηγητής και πρόεδρος του Τμήματος Δερματολογίας στην Ιατρική του Πανεπιστημίου του Βελιγραδίου

Ο Dr. Torrelo μίλησε για τις νεότερες εξελίξεις στις αυτοάνοσες δερματολογικές παθήσεις στα παιδιά. Αντίστοιχα, ο Dr. Nikolić, μίλησε για τις σύγχρονες θεραπείες της βαριάς γυροειδούς αλωπεκίας σε παιδιά και εφήβους.

Στην τελετή έναρξης του συνεδρίου ξεχώρισε η ομιλία της καθηγήτριας Παιδοψυχιατρικής Ελένης Λαζαράτου, από την Α’ Ψυχιατρική Κλινική του Αιγινήτειου Νοσοκομείου. Θέμα της ήταν «Δέρμα και Ψυχισμός στην παιδική και εφηβική ηλικία».

Την τελετή τίμησαν με την παρουσία τους ο περιφερειάρχης Αττικής και πρόεδρος του ΙΣΑ Γεώργιος Πατούλης, και ο σύμβουλος του υπουργού Υγείας στον Τομέα του Φαρμάκου Μπάμπης Καραθάνος.

Διαβάστε επίσης 

Ο Θάνος παίζει καλή μπάλα, η Θεανώ τρώει γκολ και ο Κυριάκος ελπίζει

Ο πονοκέφαλος εμφανίζεται την ίδια ώρα της ημέρας; Οι επιστήμονες δίνουν την εξήγηση

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.