Πλεύρης: Νομική στήριξη των γιατρών του ΕΣΥ απέναντι σε συκοφαντίες

Τη νομική στήριξη των γιατρών και των νοσηλευτών του ΕΣΥ, υπερασπίζεται ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, με αφορμή δηλώσεις του δικηγόρου Αλέξη Κούγια σχετικά με την εξέλιξη της υπόθεση Ρούλας Πισπιρίγκου.

Πλεύρης: Νομική στήριξη των γιατρών του ΕΣΥ απέναντι σε συκοφαντίες

Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης αναφορικά με τη νομική στήριξη των γιατρών και των νοσηλευτών του ΕΣΥ δήλωσε τα εξής:

“Η θέση του κατηγορουμένου είναι σεβαστή και μπορεί να χαράσσει με τους νομικούς του παραστάτες την υπερασπιστική του τακτική, όπως ο ίδιος κρίνει. Σε περίπτωση, ωστόσο, που αναφέρονται ψεύδη και συκοφαντικά γεγονότα για γιατρούς και νοσηλευτές του Εθνικού Συστήματος Υγείας, είναι χρέος μου ως Υπουργός να τους παράσχω την νομική υποστήριξη που δικαιούνται. Είναι πάγια η εντολή μου να προστατεύουμε όποιον εργάζεται στο Εθνικό Σύστημα Υγείας από ψευδείς και αβάσιμες μηνύσεις”.

Σημειώνεται ότι υπήρξε αίτημα των γιατρών του Καραμανδάνειου Νοσοκομείου να παρέμβει ο υπουργός Υγείας για την προστασία τους στη δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου που αφορά τον θάνατο της Τζωρτζίνας.

Οι γιατροί που έχουν κληθεί ως μάρτυρες, έχουν μηνυθεί για τη διάπραξη του αδικήματος της ψευδούς καταθέσεως στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών.

Διαβάστε επίσης

Παιδική παχυσαρκία: «Άλμα» με καινοτόμο Πρόγραμμα πρόληψης του Υπ. Υγείας, τι θα περιλαμβάνει

Σεμαγλουτίδη για απώλεια βάρους: Ειδικοί απαντούν σε ερωτήσεις για το νέο τρεντ στο Χόλιγουντ

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.