Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης: Νέο, υπερσύγχρονο PET/CT, δωρεά του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος»

Εγκαίνιαστηκε  το νέο PET/CT στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, δωρεά του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος», παρουσία της Αναπληρώτριας Υπουργού Υγείας, Μίνας Γκάγκα και του εκπροσώπου του Ιδρύματος και Πρέσβη, κ. Βασίλη Κασκαρέλη, του Διοικητή της 4ης ΥΠΕ, κ. Δημήτρη Τσαλικάκη και του Διοικητή του νοσοκομείου, κ. Ευάγγελου Ρούφου.

Το κέντρο PET/CT του νοσοκομείου, αξίας τριών εκατομμυρίων ευρώ, διαθέτει ένα από τα πιο εξελιγμένα ψηφιακά συστήματα που εγκαθίστανται στα δημόσια νοσοκομεία της Ελλάδος και, μαζί με τα υπόλοιπα συστήματα της δωρεάς, σε Ηράκλειο Κρήτης, Ιωάννινα και Λάρισα, αποτελούν μία από τις μεγαλύτερες εγκατεστημένες βάσεις ψηφιακών PET/CT στην Ανατολική Ευρώπη.

Υπερσύγχρονο PET/CT

Το σύστημα αυτό αναμένεται να αλλάξει και να εξελίξει τον τομέα της διάγνωσης, ιδιαίτερα στην ογκολογία στην Ελλάδα, παρέχοντας έγκαιρη και αξιόπιστη διάγνωση της νόσου και δίνοντας την δυνατότητα έγκυρης σταδιοποίησης της, καθώς και παρακολούθηση της ανταπόκρισης του ασθενούς στη θεραπεία.

Η λειτουργία του PET/CT έχει ήδη ξεκινήσει με τους πρώτους ασθενείς να έχουν υποβληθεί σε επιτυχημένη εξέταση. Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι το πρώτο PET/CT στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Είναι ένα ακόμη κεφαλαιώδες βήμα αναβάθμισης των νοσοκομείων όλης της χώρας, καθώς οι ασθενείς θα μπορούν να κάνουν την εξέταση κοντά στον τόπο που κατοικούν, χωρίς οικονομική επιβάρυνση και ταλαιπωρία.

Οι εξετάσεις θα πραγματοποιούνται σε πολύ πιο γρήγορο χρόνο και με χαμηλότερη χορηγούμενη δόση ραδιοφαρμάκου, διευκολύνοντας την εξέταση και παρέχοντας ένα ασφαλές και άρτιο περιβάλλον για τους εξεταζόμενους, τους χειριστές και τους ιατρούς.

Μίνα Γκάγκα: Κεφαλαιώδης η λειτουργία του PET/CT 

«Χαίρομαι πολύ που είμαι σήμερα εδώ, ανάμεσα σε φίλους, συναδέλφους και συντοπίτες. Είναι μια πολύ σημαντική μέρα. Ξεκινάει ένα καινούργιο PET/CT, που θα εξυπηρετεί όχι μόνο το νοσοκομείο και τον Ν. Έβρου, αλλά και την ευρύτερη περιοχή της Θράκης.

Ευχαριστώ πάρα πολύ το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος όχι μόνο γιατί κάνει τη δωρεά του PET/CT αλλά και γιατί φροντίζει ο χώρος να είναι ένας χώρος που ο ασθενής αισθάνεται καλά και είναι ήρεμος, σε μια περίοδο που είναι δύσκολη για τη ζωή του και έχει άγχος.

Εγκαίνια του νέου PET:CT στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης

Η λειτουργία του PET/CT είναι κεφαλαιώδης για την φροντίδα των αρρώστων, για τη σωστή διάγνωση, τη σωστή σταδιοποίηση, ιδιαίτερα σε περιπτώσεις καρκίνου, αλλά και σε άλλα νοσήματα. Σήμερα, δεν μπορεί να σχεδιαστεί θεραπευτικό σχήμα χωρίς ακριβή σταδιοποίηση, σημείωσε η κα Γκάγκα και πρόσθεσε: Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος δεν κάνει μόνο την δωρεά στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης αλλά επίσης δωρεές αντίστοιχων συστημάτων στα Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία του Ηρακλείου, των Ιωαννίνων και της Λάρισας.

Τα PET/CT είναι τελευταίας τεχνολογίας και αναβαθμίζουν την ποιότητα παροχής υπηρεσιών σε όλη την περιοχή των νοσοκομείων αυτών.

Θέλω, επίσης, να ευχαριστήσω όλο το προσωπικό του νοσοκομείου, από την Πληροφορική και τη Διοίκηση έως, φυσικά, το προσωπικό του τμήματος Πυρηνικής Ιατρικής, που θα παρέχει αυτή την υπηρεσία σε όλους τους ασθενείς της περιοχής.

Βρισκόμαστε σε απόλυτη συνεργασία με το Νοσοκομείο, ήδη έχουμε δώσει για όλη την Ελλάδα, μέσω προκηρύξεων, 450 θέσεις το καλοκαίρι και τώρα 861, από τις οποίες 14 στο Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης.

Πρόκειται να δώσουμε και άλλες σύντομα, ανάμεσα τους και θέσεις Συντονιστών Διευθυντών, θέσεις που δεν έχουν προκηρυχθεί για περισσότερο από 10 χρόνια.

Στόχος του Υπουργείου όπως και των δωρητών και του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος είναι η ισότιμη πρόσβαση υγείας σε όλους τους ασθενείς και σε όλους τους πολίτες σε όλη την Ελλάδα».

Αγιασμός έγινε από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως, Τραϊανουπόλεως και Σαμοθράκης κ.κ. Άνθιμο.

Διαβάστε επίσης

Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων: Νοσηλεία ασθενών με COVID-19 σε όλες τις ΜΕΘ

Δωρεάν υπηρεσίες από διατροφολόγους, με το Εθνικό Πρόγραμμα Πρόληψης και Καταπολέμησης Παχυσαρκίας

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.