Ο ΕΟΦ ανακαλεί παρτίδα φαρμακευτικού προϊόντος για την καρδιά και συμπλήρωμα διατροφής

Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ) ανακαλεί παρτίδα φαρμακευτικού προϊόντος για την καρδιά, λόγω διαρροών που εντοπίστηκαν.

Η παρτίδα 22J27A3 του φαρμακευτικού προϊόντος BREVIBLOC 10MG/ML

Συγκεκριμένα ο ΕΟΦ αποφάσισε την ανάκληση της παρτίδας 22J27A3 του φαρμακευτικού προϊόντος BREVIBLOC 10MG/ML (διάλυμα για έγχυση, που προορίζεται για την αντιμετώπιση προβλημάτων του καρδιαγγειακού συστήματος) λόγω διαρροών που εντοπίστηκαν κατά τη διάρκεια εσωτερικής επανεξέτασης.

Η παρούσα απόφαση εκδίδεται με σκοπό να ενισχύσει την εθελοντική ανάκληση της κατασκευάστριας εταιρείας, αναφέρει ο ΕΟΦ στην ανακοίνωσή του.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του οργανισμού «η εταιρεία Baxter Hellas Ε.Π.Ε., ως κάτοχος άδειας κυκλοφορίας του προϊόντος στην Ελλάδα, οφείλει να επικοινωνήσει άμεσα με τους πελάτες της, προκειμένου να το αποσύρουν από την αγορά».

Ο ΕΟΦ σημειώνει επίσης ότι «τα παραστατικά της ανάκλησης πρέπει να τηρούνται για διάστημα τουλάχιστον πέντε (5) ετών και να τίθενται υπόψη του ΕΟΦ, εφόσον ζητηθούν».

Επίσης, ο ΕΟΦ ανακοίνωσε την απαγόρευση διακίνησης και διάθεσης συμπληρώματος διατροφής.

Η απαγόρευση αφορά στο συμπλήρωμα διατροφής OSTROVIT 5-HTP της εταιρείας OSTROVIT, Πολωνίας (παραγωγός και προμηθευτής), μετά από ενημέρωση ότι ανιχνεύτηκε η μη εγκεκριμένη ουσία 5-HTP (εκχύλισμα του Griffonia simplicifolia) (novel food). Το προϊόν επιπλέον δεν είναι γνωστοποιημένο στον ΕΟΦ.

Οι επιχειρήσεις που το έχουν προμηθευτεί υποχρεούνται για την εφαρμογή της παρούσης και την ενημέρωση του ΕΟΦ.

Η παρούσα απόφαση αποτελεί προληπτικό μέτρο για την προάσπιση της Δημόσιας Υγείας.

Διαβάστε επίσης

Σε πρώτο πρόσωπο – Όταν η μαμά έχει διπολική διαταραχή και η δύσκολη επιλογή

Δρ. Ζουμπούλης στο HS: Έρχονται καλλυντικά με ουσίες που μιμούνται ορμόνες – Το δέρμα «δείχνει» ασθένειες

Θεσσαλονίκη: Σιωπηρή πορεία μνήμης για όλους τους Εβραίους της Ελλάδας που εξοντώθηκαν στα στρατόπεδα θανάτου

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.