24ωρη απεργία στα νοσοκομεία την Πέμπτη

Με προσωπικό ασφαλείας λειτουργούν από το πρωί τα νοσοκομεία και όλες οι δημόσιες δομές υγείας, καθώς οι νοσοκομειακοί γιατροί, οι νοσηλευτικοί υπάλληλοι και το διοικητικό προσωπικό συμμετέχουν στην 24ωρη πανελλαδική απεργία που κήρυξαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ για το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη. Στις 11 το πρωί, πραγματοποιείται συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Η Ομοσπονδία των νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ) τονίζει πως η κινητοποίηση στα νοσοκομεία είναι ο μόνος δρόμος για να μη συγκαλυφθεί και να μην ξεχαστεί το έγκλημα στα Τέμπη.

“Βάζουμε στο στόχαστρο τους πραγματικούς ενόχους: Το κράτος των λίγων, την πολιτική της εμπορευματοποίησης και των ιδιωτικοποιήσεων που υπηρετούν διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις. Την πολιτική που λογαριάζει την υγεία, την ασφάλεια και τη ζωή μας, τα δικαιώματα και τις ανάγκες μας, σαν κόστος από τη μία και σαν πεδίο κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων από την άλλη”, αναφερει η ΟΕΝΓΕ.

Στην απεργία στα νοσοκομεία συμμετέχει και η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας – Πειραιά (ΕΙΝΑΠ), η οποία καλύπτει όλους τους γιατρούς που θέλουν συμμετάσχουν.

Η Ομοσπονδία εργαζομένων στα νοσοκομεία, η ΠΟΕΔΗΝ, από την πλευρά της διαμαρτύρεται για τις πολιτικές ιδιωτικοποιήσεων των κοινωνικών αγαθών.

Η ΠΟΕΔΗΝ τονίζει: “Να αποδοθούν οι ποινικές και πειθαρχικές ευθύνες όπου υπάρχουν για το έγκλημα των Τεμπτών. Να ακούει με τη δέουσα προσοχή το κράτος τη διαχρονική φωνή των εργαζομένων όταν καταγγέλλουν λάθη και παραλείψεις στον τομέα που δραστηριοποιούνται. Η στοχοποίηση και η μη επίλυση αιτημάτων που αναδεικνύουν οι εργαζόμενοι μπορεί να αποδειχθούν μοιραίες. Η τραγωδία των Τεμπών θα μας σημαδεύει σε όλη μας τη ζωή”.

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Εργοθεραπευτών συμμετέχει στην απεργία, με κύρια αιτήματα: Να έρθουν στην επιφάνεια οι πραγματικοί ένοχοι του εγκλήματος των Τεμπών και να αποδοθούν οι ευθύνες στους υπαίτιους. -Να σταματήσει η πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων, της εμπορευματοποίησης και της λειτουργίας των δημοσίων υπηρεσιών με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, να σταματήσει να αντιμετωπίζεται η προστασία της εργασίας και της ζωής ως κόστος.

Διαβάστε επίσης

Τι αλλάζει στις μεταμοσχεύσεις: Τα 13 σημεία που αναδεικνύει το νέο νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας

Dentist pass: Πότε ξεκινά ο δωρεάν οδοντιατρικός έλεγχος στα παιδιά – Αναλυτικά η διαδικασία

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.