Ημερίδα ΠΙΣ: «Ιατρική Ευθύνη – Από τη νομική θεωρία στην ιατρική πρακτική»

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ) διοργανώνει ενδιαφέρουσα επιστημονική ημερίδα με θέμα: «Ιατρική Ευθύνη: Από τη νομική θεωρία στην ιατρική πρακτική» την Τετάρτη 15 Μαρτίου 2023 και ώρα 12:00, στο Σαρόγλειο Μέγαρο (Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων Αθηνών-Ρηγίλλης 1 & Βασιλίσσης Σοφίας).

Ομιλητές θα είναι νομικοί, δικαστές και γιατροί.

Η συμμετοχή είναι ελεύθερη, αλλά απαιτείται προηγούμενη εγγραφή προκειμένου να επιτραπεί η είσοδος.

Ημερίδα ΠΙΣ

Η εγγραφή μπορεί να γίνει ηλεκτρονικά, συμπληρώνοντας την φόρμα που έχει αναρτηθεί στο σύνδεσμο: https://forms.office.com/e/bMN4hUKWZ5

Θα υπάρχει δυνατότητα παρακολούθησης της ημερίδας είτε δια ζώσης, είτε διαδικτυακά μέσω απευθείας streaming στο YouTube.

Η Ημερίδα του ΠΙΣ, μοριοδοτείται με 4 μόρια Σ.Ι.Ε./Σ.Ε.Α. και θα χορηγηθούν πιστοποιητικά παρακολούθησης σε όσους συμμετάσχουν δια ζώσης.

Υπενθυμίζεται πως πρόσφατα, ο ΠΙΣ, ανέλαβε πρωτοβουλία ευαισθητοποίησης του κοινού για την αποτροπή φαινομένων βίας κατά των επαγγελματιών υγείας αναλαμβάνει ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, με καμπάνια που βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη με αφίσες στα νοσοκομεία όλης της χώρας και στους σταθμούς Μετρό.

 Προτάσεις ΠΙΣ

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος προχώρησε σε προτάσεις προς την Πολιτεία που περιλαμβάνουν τα εξής:

  • Κύριο στόχο αποτελεί η στελέχωση των υπηρεσιών υγείας με μόνιμο ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό, αριθμητικά ικανό να παρέχει αξιόπιστες υπηρεσίες στους πολίτες, μειώνοντας δραστικά τους χρόνους αναμονής στα Επείγοντα Περιστατικά, χώρο στο οποίο εκδηλώνονται κυρίως τα περιστατικά βίας, αλλά και στις λίστες για χειρουργεία και άλλες ιατρικές πράξεις (π.χ. ακτινοθεραπείες).
  • Λειτουργία και στελέχωση των ΤΕΠ σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας, ώστε να μη συνωστίζονται τακτικά και έκτακτα περιστατικά στον ίδιο χώρο και προκαλούνται συνθήκες ανεξέλεγκτης διαχείρισης.
  • Ανάληψη υποχρέωσης από την υπηρεσία να στραφεί εναντίον εκείνου που βιαιοπραγεί, κινητοποιώντας τις αστυνομικές Αρχές και καταθέτοντας μήνυση για διατάραξη της ομαλής λειτουργίας της υγειονομικής μονάδας, καθώς και αγωγή για σωματικές βλάβες και φθορές.
  • Είσοδος σε κλινικές και εργαστήρια με πληκτρολόγηση κωδικού σε πόρτες ασφαλείας.
  • Μπουτόν (κόμβιο) κινδύνου στα ΤΕΠ και τα φυλάκια εισόδου, το οποίο θα ειδοποιεί το πλησιέστερο αστυνομικό τμήμα σε περίπτωση κινδύνου.
  • Στελέχωση της φύλαξης των Νοσοκομείων με εκπαιδευμένο προσωπικό, το οποίο θα γνωρίζει τις αρμοδιότητες και τα καθήκοντά του και θα επανεκπαιδεύεται κατά τακτά διαστήματα.
  • Επίσης, ο ΠΙΣ θεωρεί ύψιστης σημασίας και πρώτης προτεραιότητας την ίδρυση παρατηρητηρίου περιστατικών βίας στις υπηρεσίες υγείας, ώστε να υπάρχει αξιόπιστη καταγραφή, αντιμετώπιση και διεκπεραίωση των περιστατικών βίας. Παρατηρητήριο χρειάζεται να εδρεύει σε κάθε υπηρεσία υγείας της χώρας και ο κεντρικός συντονισμός να πραγματοποιείται από το υπουργείο Υγείας από κοινού με τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο.

Διαβάστε επίσης 

Εκκαθάριση και αποπληρωμή οφειλών από γιατρούς σε Ταμεία – Υπάλληλοι του ΙΣΑ στον ΕΦΚΑ

Ιβουπροφαίνη: Τελικά είναι αποτελεσματική; – Τα λάθη στη χρήση της

Πλατφόρμα για την υποστήριξη των παιδιών κατά τη διάρκεια κρίσεων δημόσιας υγείας

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.