Εκκαθάριση και αποπληρωμή οφειλών από γιατρούς σε Ταμεία – Υπάλληλοι του ΙΣΑ στον ΕΦΚΑ

Η εκκαθάριση και αποπληρωμή οφειλών από γιατρούς σε Ταμεία, έγινε με τη συνδρομή του ΙΣΑ και ήδη υπάλληλοι του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών είναι στα αρμόδια υποκαταστήματα του Ε.Φ.Κ.Α. με σκοπό την τακτοποίηση των ελάχιστων ληξιπρόθεσμων χρεών και παροχών υγείας που έχουν απομείνει και την απονομή συντάξεων σε υγειονομικούς.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση “ο ΙΣΑ είναι ο πρώτος και ίσως ο μοναδικός Ιατρικός Σύλλογος της χώρας, ο οποίος ανταποκρίθηκε άμεσα στο κάλεσμα του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων καθώς και του Ε.Φ.Κ.Α. για την επιτάχυνση των διαδικασιών εκκαθάρισης και αποπληρωμής οφειλών των παλαιών ασφαλιστικών ταμείων (οφειλές που δημιουργήθηκαν προ της ένταξης τους στον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. και στον Ε.Φ.Κ.Α.).

Εκκαθάριση και αποπληρωμή οφειλών από γιατρούς σε Ταμεία

Με εισήγηση του προέδρου κ. Πατούλη και ομόφωνη έγκριση του Δ.Σ. ο Ιατρικός Σύλλογος Αθήνας προχώρησε στην πρόσληψη υπαλλήλων, αναλογιζόμενος τις ανάγκες των ιατρών μελών του προκειμένου να επιλυθεί ένα πρόβλημα που ταλάνιζε τους ιατρούς για μια δεκαετία».

Επισημαίνεται ότι για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα ο αριθμός των υπαλλήλων που είχε προσλάβει ο ΙΣΑ για αυτές τις διαδικασίες ανερχόταν σε δεκατρείς, με οικονομική επιβάρυνση αποκλειστικά για το ταμείο του Συλλόγου. Ένας αριθμός από τους συγκεκριμένους υπαλλήλους, από κάποια περίοδο και μετά, απασχολήθηκε και στην απονομή συντάξεων από τον Ε.Φ.Κ.Α. (τόσο στις συντάξεις του πρώην Τ.Σ.Α.Υ όσο και στις συντάξεις του Δημοσίου) επιλύοντας σε μεγάλο βαθμό ένα άλλο τεράστιο πρόβλημα του ασφαλιστικού συστήματος.

Σύμφωνα με τον ΙΣΑ, “αυτή την περίοδο έχουν εκκαθαριστεί και αποπληρωθεί το μεγαλύτερο ποσοστό των παλαιών ληξιπρόθεσμων οφειλών των ιατρών της Αθήνας και λόγω του όγκου της δουλειάς αλλά και των διαδικασιών εκκαθάρισης έχουν εξυπηρετηθεί και πολλοί ιατροί της επαρχίας χωρίς να είναι μέλη του Συλλόγου.
Το ίδιο ισχύει και στην επιτάχυνση των διαδικασιών απονομής συντάξεων των γιατρών, η οποία επιτυγχάνεται πάλι με οικονομική επιβάρυνση, αποκλειστικά του ΙΣΑ.

Άλλωστε για τις συγκεκριμένες ενέργειες ο ΙΣΑ έχει δεχτεί πλήθος ευχαριστιών και επιβραβεύσεων από τους αρμόδιους Υπουργούς, Διοικητές και Υποδιοικητές του Ε.Φ.Κ.Α αλλά και των αρμόδιων φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης”.

Αυτή την περίοδο, απασχολεί πέντε υπαλλήλους στα αρμόδια υποκαταστήματα του Ε.Φ.Κ.Α. με σκοπό την εκκαθάριση και αποπληρωμή των ελάχιστων ληξιπρόθεσμων οφειλών και παροχών υγείας που έχουν απομείνει και την απονομή συντάξεων σε υγειονομικούς.
Όσοι εκ των ιατρών έχουν εκκρεμότητες με οφειλές τους, από παλαιά ασφαλιστικά ταμεία, μπορούν να επικοινωνήσουν για διεκπεραίωση των υποθέσεών τους Δευτέρα και Τετάρτη 11.00-13.00 στα τηλέφωνα του Συλλόγου.

Διαβάστε επίσης

Γιατί θυμάστε ή ξεχνάτε τα όνειρά σας και πώς να τα ανακαλέσετε

Ναταλία Κρίτσαλη: Ο εθελοντισμός στην Αιμοδοσία και η λίστα του Forbes Under30

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.