Σύγκρουση τρένων – Δεν έχει τέλος η αγωνία για τους αγνοούμενους – Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών

Κορυφώνονται σήμερα οι έρευνες για τους αγνοούμενους επιβάτες της μοιραίας αμαξοστοιχίας, ενώ ο αριθμός των νεκρών αυξάνεται από τη σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη.

Σε 46 ανέρχονται οι επιβεβαιωμένοι νεκροί που έχουν ανασυρθεί μέχρι στιγμής από τα συντρίμμια επιβατικής αμαξοστοιχίας που συγκρούστηκε με εμπορική, στην περιοχή Ευαγγελισμός, κοντά στα Τέμπη, αργά το βράδυ της Τρίτης όπως ανέφερε σε επίσημη ενημέρωση ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, πύραρχος, Βασίλης Βαθρακογιάννης.

Στην επιβατική αμαξοστοιχία επέβαιναν 341 επιβάτες, όπως και άλλα 13 άτομα προσωπικό, δηλαδή 354 άνθρωποι. Στην εμπορική αμαξοστοιχία επέβαιναν οι δύο μηχανοδηγοί, και οι διασώστες αναζητούν τελικά 356 άτομα.

Από το σύνολο των επιβατών, έχουν επιστρέψει στα σπίτια τους 222 άτομα, που έφυγαν από το σημείο του δυστυχήματος, μέσω τουριστικών λεωφορείων.

Οι έρευνες των διασωστών δεν έχουν ακόμη ολοκληρωθεί και ο αριθμός των νεκρών δεν αποκλείεται να αυξηθεί.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στην ΕΡΤ η Ρουμπίνη Λεοντάρη, προϊσταμένη της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Λάρισας, η ιατροδικαστική εξέταση ολοκληρώθηκε σε 43 σορούς, οι οποίες στην πλειοψηφία τους ήταν νέων ανθρώπων (20-30 ετών) και σε πολύ κακή κατάσταση. Στη Λάρισα μετέβησαν τέσσερις ιατροδικαστές, αλλά και ο προϊστάμενος της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών, προκειμένου να συνδράμουν στο πολύ δύσκολο έργο της ταυτοποίησης.

19 αγνοούμενοι

Πέρα από τους 43 νεκρούς, υπάρχουν κατά την Πυροσβεστική 19 ακόμη αγνοούμενοι, ενώ συγγενείς παιδιών που δεν έχουν επικοινωνήσει με τις οικογένειές τους από προχθές, απευθύνουν εκκλήσεις για πληροφορίες, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για τους αγνοούμενους.

Υπάρχουν δεκάδες τραυματίες που νοσηλεύονται αυτήν την ώρα σε νοσοκομεία της Λάρισας, της Κατερίνης και της Θεσσαλονίκης, ενώ 6 άνθρωποι είναι σε ΜΕΘ σε σοβαρή κατάσταση.

Οι σοροί έχουν μεταφερθεί στο Γενικό Νοσοκομείο της Λάρισας και έχουν κληθεί οι συγγενείς αγνοουμένων επιβατών να δώσουν δείγματα γενετικού υλικού, για να συνδράμουν στο έργο της αναγνώρισής τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε η ΕΡΤ, 53 άνθρωποι έδωσαν δείγματα DNA για τη διαδικασία αναγνώρισης, η οποία θα πάρει αρκετές ημέρες. Και αυτό γιατί, κάποια από τα θύματα είναι διαμελισμένα και έτσι είναι πολύ δύσκολη η αναγνώριση. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας βρίσκονται 37 σοροί και 17 σάκοι με μέλη επιβαινόντων, για τα οποία ακολουθείται η διαδικασία αναγνώρισης.

Με πληροφορίες από newsbeast.gr και mononews.gr

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης

Παγκόσμια Ημέρα Παχυσαρκίας: Αντιμέτωπος με τη νόσο ένας στους έξι ενήλικες παγκοσμίως

Το έλαιο που δυναμώνει τα μαλλιά και δρα κατά της τριχόπτωσης

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.