Το έλαιο που δυναμώνει τα μαλλιά και δρα κατά της τριχόπτωσης

Ένα από τα πιο δημοφιλή φυσικά προϊόντα για την αναγέννηση και υγιή ανάπτυξη των μαλλιών, είναι το έλαιο δεντρολίβανου. Όσοι το χρησιμοποιούν -και είναι πολλοί- ισχυρίζονται, ότι η προσθήκη λίγου ελαίου δεντρολίβανου στη ρουτίνα περιποίησης των μαλλιών τους έχει βελτιώσει το πάχος, την υφή και τη συνολική υγεία των μαλλιών. Ορισμένες μελέτες μάλιστα, υποδεικνύουν ότι βοηθά στη μείωση της τριχόπτωσης, στην ενίσχυση της ανάπτυξης των μαλλιών, στη διατήρηση υγιών θυλάκων των μαλλιών και σε πολλά άλλα.

Οφέλη από το έλαιο δεντρολίβανου

Το έλαιο δεντρολίβανου προέρχεται από το φυτό δεντρολίβανου. Το αρωματικό αυτό κλαδάκι χρησιμοποιείται στην περιποίηση του δέρματος, στην περιποίηση μαλλιών και έχει χαρακτηριστεί ως θεραπευτικό βότανο για αιώνες.

«Είναι περισσότερο γνωστό για τις αντισηπτικές του ιδιότητες στο τριχωτό της κεφαλής, γεγονός που σημαίνει ότι είναι εξαιρετικό για την εξάλειψη της πιτυρίδας, καθώς και για τη διατήρηση της ελαστικότητας του τριχωτού της κεφαλής», λέει στο realsimple.com, ο κομμωτής Darrius Peace,. «Στην πραγματικότητα, επειδή μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο τριχωτό της κεφαλής, η απορρόφηση μπορεί επίσης να βοηθήσει στην ανακούφιση των μυών, παρέχοντας πνευματική διαύγεια», προσθέτει.

Έλαιο δεντρολίβανου για την ανάπτυξη των μαλλιών

Σύμφωνα με τον William Gaunitz, πιστοποιημένο τριχολόγο και ιδρυτή της Advanced Trichology, μια μελέτη συνέκρινε τη μινοξιδίλη (μια εγκεκριμένη από τον FDA θεραπεία για την τριχόπτωση) με το έλαιο δεντρολίβανου για μια περίοδο έξι μηνών. Τα ευρήματα; Και τα δύο προϊόντα είχαν συγκρίσιμα αποτελέσματα, αλλά το έλαιο δεντρολίβανου ήταν στην πραγματικότητα πιο ωφέλιμο, καθώς δεν ερέθιζε τόσο το τριχωτό της κεφαλής όσο η μινοξιδίλη.

«Το τριχωτό της κεφαλής είναι το όργανο που στεγάζει τον θύλακα της τρίχας όπου αρχίζει ο σχηματισμός της τρίχας σε κυτταρικό επίπεδο με αποτέλεσμα την παραγωγή της ίνας της τρίχας. Η διατήρηση της ευαίσθητης ισορροπίας του μικροβιώματος του τριχωτού της κεφαλής πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα όταν συζητάμε για την ανάπτυξη των μαλλιών», εξηγεί η τριχολόγος Bridgette Hill. «Το έλαιο δεντρολίβανου είναι καλό για την ανάπτυξη των μαλλιών γιατί είναι αντιμικροβιακό και αντιφλεγμονώδες, αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος και είναι ένα λιπαρό οξύ».

Ορισμένες αναφορές, λένε ακόμη, ότι το έλαιο δεντρολίβανου μπορεί να ωφελήσει την ανδρογενετική αλωπεκία «εξαλείφοντας τα υποπροϊόντα της τεστοστερόνης που επιτίθενται στους θύλακες των τριχών, επιτρέποντας ισχυρότερη, υγιέστερη ανάπτυξη των μαλλιών», σύμφωνα με τον Kasper Heemskerk, International Education Director της Balmain Hair Couture.

Παρενέργειες 

Δεδομένου ότι το έλαιο δεντρολίβανου είναι ένα φυσικό βότανο, είναι απολύτως ασφαλές στη χρήση του. Αλλά αν ανησυχείτε για το πώς μπορεί να αντιδράσει το δέρμα σας, ο Wes Sharpton, κομμωτής και Εκπαιδευτής στο Hairstory Lead Brand, συνιστά να κάνετε πρώτα ένα τεστ.

«Πάρτε μια μικρή ποσότητα από το μείγμα λαδιού δεντρολίβανου και εφαρμόστε σε ένα μικρό μέρος του τριχωτού της κεφαλής που είναι ορατό σε εσάς. Παρατηρήστε το δέρμα όπου εφαρμόσατε το έλαιο για να δείτε εάν υπάρχει φαγούρα, κάψιμο, ερυθρότητα ή φλεγμονή για να βεβαιωθείτε ότι δεν έχετε αλλεργία στο έλαιο δεντρολίβανου ή σε κάποιο από τα άλλα έλαια του μείγματος. Εάν έχετε ευαίσθητο δέρμα, απευθυνθείτε στον δερματολόγο σας για να δείτε αν σας το προτείνει», λέει ο Sharpton.

Διαβάστε επίσης 

Με μόνο 11 λεπτά γρήγορου περπατήματος καθημερινά, μπορεί να μειωθεί πάνω από 20% ο κίνδυνος πρόωρου θανάτου

Δωρεάν Ιατρική Εξέταση για το Λεμφοίδημα στο Metropolitan Hospital

 

 

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.