Ψηφιοποίηση στην Υγεία – Ημερίδα του ΙΣΑ

«Η ψηφιοποίηση στην Υγεία» ήταν το θέμα ημερίδας που διοργάνωσε για τους γιατρούς ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών. Την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε υβριδικά, παρακολούθησαν εκατοντάδες ιατροί που είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν και να διατυπώσουν τα ερωτήματά τους, στους αξιόλογους ομιλητές.

Ψηφιοποίηση στην Υγεία – Ημερίδα του ΙΣΑ

Την Ημερίδα άνοιξε ο Πρόεδρος του ΙΣΑ κ. Γιώργος Πατούλης, ο οποίος τόνισε τα εξής:
«Η ψηφιακή εποχή μας, ζητά από τον ασθενή και τον γιατρό να συνεργάζονται σε ένα αποδοτικότερο, ασφαλέστερο και πιο φιλικό σύστημα υγείας. Η υλοποίηση της ψηφιακής στρατηγικής για την υγεία στηρίζεται στην διαλειτουργικότητα, την ανθρωποκεντρική προσέγγιση του πολίτη- ασθενούς και στην ασφάλεια της θεραπευτικής προσέγγισης του ασθενούς, του συστήματος, και των δεδομένων. Η ψηφιακή υγεία, τόσο για την ΕΕ όσο και για τον ΠΟΥ, ήταν άλλωστε, και πριν από την πανδημία COVID-19,η αναδυόμενη, στρατηγική προτεραιότητα υγείας, για να καταστούν αποτελεσματικότερα τα συστήματα και οι υπηρεσίες υγείας Στην Περιφέρεια Αττικής με την συνεργασία και του ΙΣΑ, καταφέραμε να ενεργοποιήσουμε με άμεσα αντανακλαστικά τα έξυπνα συστήματα, και την ψηφιοποίηση των υπηρεσιών, για τη διασφάλιση της υγείας και της ζωής της κοινωνίας μας.»

Healthstories Ψηφιοποίηση στην Υγεία - Ημερίδα του ΙΣΑ

Ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Κυριάκος Πιερρακάκης, ο οποίος παρίστατο διαδικτυακά μίλησε για το παρόν και το μέλλον της ψηφιοποίησης στην υγεία, ενώ εξήρε τις πρωτοβουλίες του ΙΣΑ, κατά τη διάρκεια της πανδημίας που συνέβαλαν και στη διαδικασία της μετάβασης στην άυλη συνταγογράφηση.

Στη συνέχεια, ο Γεώργιος Κακουλίδης, Πρόεδρος Ελληνικού Συνδέσμου Πληροφορικής Υγείας (ΕΣΠΥ) αναφέρθηκε στη διαλειτουργικότητα των συστημάτων στην υγεία ενώ η
Νίκη Τσούμα, Πρόεδρος Δ.Σ. και Διευθύνουσα Σύμβουλος της ΗΔΙΚΑ παρουσίασε ενδιαφέροντα στοιχεία για την ηλεκτρονική συνταγογράφηση τα προβλήματα που έχουν ανακύψει και τα σημαντικά οφέλη.

Διαβάστε επίσης

Τιμητικά βραβεία απονεμήθηκαν σε γιατρούς και εργαζόμενους του ΕΣΥ από τον πρωθυπουργό

ΕΟΦ: Ανακαλούνται τρία προϊόντα – Κίνδυνοι για τα έμβρυα

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.