Τιμητικά βραβεία απονεμήθηκαν σε γιατρούς και εργαζόμενους του ΕΣΥ από τον πρωθυπουργό

Τιμητικά βραβεία σε γιατρούς του ΕΣΥ απονεμήθηκαν για πρώτη φορά από το υπουργείο Υγείας, το απόγευμα της Τετάρτης στο Αμφιθέατρο του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός.

Στην εκδήλωση που διοργάνωσε το υπουργείο Υγείας, κεντρικός ομιλητής ήταν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ παρόντες ήταν όλα τα υψηλόβαθμα στελέχη του χώρου της υγείας.

Τιμητικά βραβεία σε γιατρούς και εργαζόμενους του ΕΣΥ από τον πρωθυπουργό

Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι οι υγειονομικοί έκαναν τεράστια υπέρβαση για την αντιμετώπιση της πανδημίας. «Το ΕΣΥ βγήκε από μια μεγάλη κρίση υποχρηματοδότησης και τα κατάφερε πολύ καλύτερα στην αντιμετώπιση της πανδημίας από άλλες χώρες. Η αλήθεια είναι ότι δεν θα τα είχαμε καταφέρει χωρίς τους εργαζόμενους» σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης και σημείωσε ότι για τη Νέα Δημοκρατία είναι κεντρική πολιτική δέσμευση η ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας .

Ο κ. Κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου θα αναλυθεί το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας για το ΕΣΥ ενώ τόνισε ότι ο προϋπολογισμός για το ΕΣΥ ανέρχεται φέτος σε 5,2 δισ. ευρώ έναντι 3,8 δισ. το 2019.

«Θυμάμαι ακόμη βιωματικά τις καθημερινές αγωνιώδεις συσκέψεις που γίνονταν στο Μαξίμου κατά το πρώτο κύμα της πανδημίας. Είχαμε καταφέρει πολύ αποτελεσματικά να ελέγξουμε το πρώτο κύμα, και κερδίσαμε χρόνο για να ενισχύσουμε το ΕΣΥ με προσλήψεις υγειονομικών και περισσότερες ΜΕΘ», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε:

«Τώρα που αυτός ο κύκλος κλείνει μπορεί να γίνει ένας ψύχραιμος απολογισμός για το ποιες αδυναμίες επισημάνθηκαν και τι έγινε σωστά».

«Τότε το προσωπικό της Υγείας ήταν λιγότερο από 100 χιλιάδες, ενώ σήμερα είναι 108 χιλιάδες, και εάν προσθέσουμε τα χρηματοδοτικά εργαλεία που έχουμε στη διάθεση μας, μπορούμε να προχωρήσουμε σε σημαντικές παρεμβάσεις στην Υγεία, και οι υγειονομικοί θα δουν τα αποτελέσματα των παρεμβάσεων σύντομα» είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Τα τιμητικά βραβεία του ΕΣΥ

Στην αντιμετώπιση της πανδημίας – Παθολογικές και Πνευμονολογικές Κλινικές από τα νοσοκομεία Σωτηρία, Αγία Βαρβάρα, Ν. Δράμας, τα νοσοκομεία της Βορείου Ελλάδας και το Ν. Καλύμνου

ΜΕΘ: Βραβεύτηκαν γιατροί των ΜΕΘ των νοσοκομείων Σωτηρία, Παπανικολάου Θεσσαλονίκης και του Ν. Λαμίας.

 

 

 

 

 

 

 

Στην έναρξη της εκδήλωσης μίλησαν η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα και στη συνέχεια ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης ανέφερε αρχικά ότι «η βράβευση είναι ενδεικτική, καθώς στα πρόσωπα σας θα βραβευτεί το σύνολο των εργαζομένων στο ΕΣΥ. Η βράβευση είναι ηθική αναγνώριση που βγαίνει μέσα από την καρδιά μας».

Στόχος, είπε, είναι ο πολίτης να παραμένει υγιής και να μην θεραπεύουμε ασθένειες.

O Κ. Θ. Πλεύρης σημείωσε πως υπάρχουν 1,5 δισ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης και 80 ΤΕΠ νοσοκομείων και 157 Κέντρα Υγείας θα έχουν διαφορετική όψη.

Υπάρχει σχέδιο για κατάργηση επικουρικών κλινών και βελτίωση συστήματος, αύξηση μισθών και επιδομάτων και στελέχωση ΕΣΥ από ιδιώτες γιατρούς, ανέφερε.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα είπε πως βραβεύονται αρκετοί, αλλά πολύ λίγοι σε σχέση με όσους εργάζονται στο ΕΣΥ. Στόχος – είπε – είναι να γίνει ετήσιος θεσμός.

Επικαλούμενη την εμπειρία της ως γιατρού στο “Σωτηρία”, τόνισε πως, σε λίγες μέρες μέσα στην πανδημία άνοιξαν δέκα κλινικές και δύο ΜΕΘ για Covid.

Απηύθυνε ένα μεγάλο “ευχαριστώ” σε όσους βοηθούν και τόνισε πως τις επόμενες μέρες θα προκηρυχθούν περισσότερες από 800 θέσεις γιατρών. “Είμαστε εδώ και σάς ακούμε. Η κινητήρια δύναμη του ΕΣΥ είστε εσείς”, σημείωσε.

 

ΕΟΦ: Ανακαλούνται τρία προϊόντα – Κίνδυνοι για τα έμβρυα

10 συνδυασμοί τροφίμων και ποτών για απώλεια βάρους

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.