ΕΟΦ: Προσοχή! Συμπλήρωμα διατροφής περιέχει ηρωίνη

Για συμπλήρωμα διατροφής που περιέχει ηρωίνη προειδοποιεί με ανακοίνωσή του ο ΕΟΦ. Το εν λόγω προϊόν είναι πιθανό να διακινείται και στην Ελλάδα, σημειώνει ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων, που προειδοποιεί τους καταναλωτές να μην το χρησιμοποιήσουν.

Η προειδοποίηση αφορά το συμπλήρωμα διατροφής KSM-66 Ashwagandha, της εταιρείας Medicine Garden. Το προϊόν «το οποίο κυκλοφορεί στην Ευρώπη (επομένως είναι πιθανή η διακίνησή του και στην Ελλάδα) και μέσω διαδικτύου, σαν συμπλήρωμα διατροφής, περιέχει οπιοειδή ναρκωτική ουσία και συγκεκριμένα ηρωίνη άγνωστης συγκέντρωσης», επισημαίνει ο ΕΟΦ στην ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα (14/02).

Προσοχή για συμπλήρωμα διατροφής

«Εφιστάται η προσοχή των καταναλωτών, ώστε σε περίπτωση που έρθει στην κατοχή τους τα προϊόντα, να μην τα χρησιμοποιήσουν και να ενημερώσουν άμεσα τον ΕΟΦ», υπογραμμίζεται στην ίδια ανακοίνωση. Η προειδοποίηση του Οργανισμού σημειώνεται,  γίνεται έπειτα από ενημέρωση των αρμόδιων αρχών της Δανίας.

Με αφορμή αυτό το ζήτημα, ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων, υπενθυμίζει πως η αγορά προϊόντων της αρμοδιότητας του Οργανισμού από μη αξιόπιστες πηγές, όπως το διαδίκτυο, μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την υγεία του καταναλωτή.

Διαβάστε επίσης 

Νοσοκομείο «ΕΛΠΙΣ»: Επιλύεται η εκκρεμότητα δεκαετιών για τη διοίκηση του

Κάθε χρόνο 300-350 παιδιά διαγιγνώσκονται με καρκίνο, στην Ελλάδα

Δωρεά φαρμάκων αξίας €230.000 από την DEMO, για τους σεισμόπληκτους σε Τουρκία και Συρία 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.