ΕΟΔΥ: Συνεργασία με το ΙΗΙ για τις νοσοκομειακές λοιμώξεις και τη μικροβιακή αντοχή

Συνεργασία με το Ινστιτούτο Βελτίωσης Φροντίδας Υγείας (Institute of Health Care Improvement), ξεκίνησε ο ΕΟΔΥ, για την πρόληψη και τον έλεγχο των νοσοκομειακών λοιμώξεων και της μικροβιακής αντοχής.

Ήδη το IHI,πραγματοποίησε τρεις εκπαιδευτικές επισκέψεις στην Ελλάδα αυτή την εβδομάδα με επίκεντρο την πρόληψη των λοιμώξεων σε χώρους παροχής υγείας. Το IHI είναι leader και καινοτομεί στην εξαγωγή αποτελεσμάτων όσον αφορά στη βελτίωση του επιπέδου της
υγείας και της υγειονομικής περίθαλψης παγκοσμίως παρέχοντας εργαλεία και πόρους σε
συνεργαζόμενους οργανισμούς μέσω εκπαιδευτικών επισκέψεων, συνεδρίων και
συμβουλευτικών υπηρεσιών.

ΕΟΔΥ- Σχέδιο δράσης 

Στημ πρώτη φάση του σχεδίου δράσης για την πρόληψη και τον έλεγχο των νοσοκομειακών λοιμώξεων και της μικροβιακής αντοχής θα συμμετάσχουν 10 νοσοκομεία σε όλη την Ελλάδα με στόχο την περαιτέρω αύξηση του αριθμού αυτού στο προσεχές μέλλον που θα αποτελεί και την δεύτερη φάση του προγράμματος.

ΕΟΔΥ Συνεργασία με το ΙΗΙ .jpeg

Οι εκπαιδευτικές επισκέψεις πραγματοποιήθηκαν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και συμμετείχαν ανώτερα στελέχη προσωπικού και ενδιαφερόμενοι φορείς από τα 10 νοσοκομεία (πάνω από 100 άτομα) στο πλαίσιο της συνεργασίας για την πρόληψη των λοιμώξεων σε χώρους παροχής υγείας. Το IHI έχει συνάψει με μεγάλη επιτυχία ανάλογες συνεργασίες σε πολλές χώρες, όπως η Πορτογαλία και η Βραζιλία.

Τα δίκτυα συνεργασίας συγκεντρώνουν μεγάλο αριθμό ατόμων από νοσοκομεία και κλινικές με στόχο την περαιτέρω βελτίωση της ποιότητας της υγείας. Τα αποτελέσματα από τις συνεργασίες αυτές είναι ιδιαιτέρως εντυπωσιακά στη μείωση των νοσοκομειακών λοιμώξεων σε χώρους παροχής υγείας.

Το ΙHΙ κλήθηκε σε διαβούλευση για την σημαντική αυτή πρωτοβουλία από τον Πρόεδρο
του ΕΟΔΥ, Θεόκλη Ζαούτη και τον Υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη. Η ιδιαίτερη αυτή πρωτοβουλία για την υγειονομική περίθαλψη στην Ελλάδα περιλαμβάνει τους
περισσότερους βασικούς φορείς σε αυτό το θέμα, όπως το Υπουργείο Υγείας, τον ΟΔΙΠΥ, το
CLEO, την Ελληνική Εταιρεία Πρόληψης Λοιμώξεων και χρηματοδοτείται σε μεγάλο βαθμό
από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος μέσω του Προγράμματος Πρωτοβουλία Για την Υγεία.

Διαβάστε επίσης 

Ο αφανής Κυριάκος, ο τσαμπουκάς Θεόδωρος και ο απαυδισμένος Σπύρος

PIF Greece: Ανυπόστατες και ατεκμηρίωτες οι κατηγορίες για τις ελλείψεις φαρμάκων

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.