PIF Greece: Ανυπόστατες και ατεκμηρίωτες οι κατηγορίες για τις ελλείψεις φαρμάκων

Έντονη ήταν η αντίδραση του διοικητικού συμβουλίου του PhARMA Innovation Forum (PIF) Greece, αναφορικά με τις κοινοποιήσεις επιστολών προς τους αρμόδιους φορείς ελέγχου και το υπουργείο Υγείας, για τις ελλείψεις φαρμάκων.

Οι πρόσφατες τοποθετήσεις του προεδρείου του Πανελλήνιου Συλλόγου Φαρμακαποθηκαρίων αλλά και οι δημόσιες αποκαλύψεις για το μερίδιο ευθύνης που έχουν οι φαρμακευτικές εταιρείες στο πρόβλημα των ελλείψεων φαρμάκων, κατονομάζοντας μάλιστα 9 από αυτές που συστηματικά υποεφοδιάζουν την αγορά, το Διοικητικό Συμβούλιο του PhARMAInnovationForum (PIF) Greece εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία χαρακτηρίζει «ανυπόστατες και ατεκμηρίωτες» τις κατηγορίες εναντίον συγκεκριμένων φαρμακευτικών εταιρειών, που «κατονομάζονται χωρίς αποδείξεις».

Ανακοίνωση PIF Greece

Με αφορμή πρόσφατες δημόσιες τοποθετήσεις σχετικά με τις ελλείψεις φαρμάκων, το Διοικητικό Συμβούλιο του PhARMA Innovation Forum (PIF) Greece εξέδωσε την ακόλουθη θέση:

«Σε μία περίοδο που η πλειοψηφία των εμπλεκόμενων φορέων εργάζεται προς την κατεύθυνση της αντιμετώπισης των ελλείψεων φαρμάκων, είναι τουλάχιστον λυπηρό κάποιοι να εκτοξεύουν ανυπόστατες και ατεκμηρίωτες κατηγορίες εναντίον συγκεκριμένων φαρμακευτικών εταιρειών κατονομάζοντάς τις χωρίς αποδείξεις.

Το θέμα των ελλείψεων και της επαρκούς παραγωγής φαρμάκων είναι εξαιρετικά πολύπλοκο και αποτελεί διεθνή πρόκληση. H καινοτόμος φαρμακοβιομηχανία εκπροσωπούμενη από το PhARMA InnovationForum (PIF) Greece, δίνει απόλυτη προτεραιότητα στην κάλυψη των αναγκών όλων των ασθενών και συμμετέχει στο θεσμικό διάλογο προσφέροντας λύσεις και καταθέτοντας τεκμηριωμένες προτάσεις. Καλούμε όλους τους φορείς να κινούνται με σοβαρότητα και υπευθυνότητα προς την ίδια κατεύθυνση».

Διαβάστε επίσης

Ο αφανής Κυριάκος, ο τσαμπουκάς Θεόδωρος και ο απαυδισμένος Σπύρος 

Έκκληση 10 ευρωπαϊκών οργανώσεων ασθενών για τις ελλείψεις αντιβιοτικών

 

 

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.