ΠΟΕΔΗΝ: Λιγοστεύουν οι κενές κλίνες ΜΕΘ – Στο 83,7 η πληρότητα

Τις ελλείψεις σε κλίνες Μονάδας Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) για γενικά περιστατικά, αλλά και COVID, καταδεικνύει η ΠΟΕΔΗΝ. Με τα στοιχεία που δίνει στη δημοσιότητα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία, κρούει για μια ακόμη φορά τον «κώδωνα του κινδύνου» στις αρμόδιες υγειονομικές αρχές, καθώς το επόμενο διάστημα αναμένεται περαιτέρω έξαρση των ιών του αναπνευστικού,  εκτός από αυτά του κορονοϊού.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκο, «στα Δημόσια Νοσοκομεία της χώρας με βάσει το πληροφοριακό σύστημα του Υπουργείου Υγείας σήμερα λειτουργούν 956 κλίνες ΜΕΘ εκ των οποίων οι 734 διατίθενται για non COVID-19 περιστατικά και 222 κλίνες ΜΕΘ για COVID-19 περιστατικά. Από τις 956 κλίνες ΜΕΘ των δημόσιων Νοσοκομείων οι 55 είναι για παιδιά. Επίσης το σύστημα νοικιάζει 209 κλίνες ΜΕΘ από ιδιωτικά νοσοκομεία για non COVID-19 περιστατικά».

Παράλληλα, εξηγεί ότι: «συνολικά διαθέτει 1.165 κλίνες ΜΕΘ και νοσηλεύονται 976 περιστατικά. Από τα 976 περιστατικά που νοσηλεύονται στις ΜΕΘ οι 808 είναι non covid-19 ασθενείς και 168 COVID-19 ασθενείς. Κενές κλίνες ΜΕΘ με βάσει τα στοιχεία του πληροφοριακού συστήματος του Υπουργείου Υγείας έχουμε 135 κλίνες για non covid-19 ασθενείς και 54 κλίνες για COVID-19 ασθενείς. Από τις κενές κλίνες ΜΕΘ που εμφανίζονται στο σύστημα ως κενές κάποιες δεν λειτουργούν λόγω ελλείψεων προσωπικού και εξοπλισμού.

Στις 5/1/2023 είχαμε σε λειτουργία 1.150 κλίνες ΜΕΘ και καλυμμένες τις 943 κλινες εκ των οποίων 141 ασθενείς ήταν COVID-19 περιστατικά.

Στους ανωτέρω ασθενείς που νοσηλεύονται στις ΜΕΘ συμπεριλαμβάνονται και τα παιδιά που νοσηλεύονται σε παιδιατρικές ΜΕΘ.

ΠΟΕΔΗΝ: Λιγοστεύουν οι κενές κλίνες ΜΕΘ

Σήμερα νοσηλεύονται 1.723 ασθενείς με κορονοϊό σε απλές κλίνες.

Στις 5/1/2023 νοσηλεύονταν 1.627 ασθενείς με κορονοϊό.

Στις 29/12/2022 νοσηλευόνταν 1.475 ασθενείς με κορονοϊό.

Οι νοσηλευομενοι ασθενείς με γρίπη και άλλες ιώσεις είναι αυξανόμενοι».

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, εφιστά την προσοχή των πολιτών ώστε να λαμβάνουν μέτρα αυτοπροστασίας και επισημαίνει για ακόμα μια φορά την αναγκαιότητα ενίσχυσης του ΕΣΥ με προσωπικό και εξοπλισμό.

Διαβάστε επίσης 

Γιατί κλαίνε στις φαρμακευτικές, το κοκτέιλ της Ζωής και η στόχευση της Ντόρας

Κορωνοϊός: Προστατεύονται ή όχι οι εμβολιασμένοι από την Κράκεν XBB.1.5;

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.