Ο FDA ενέκρινε το νέο φάρμακο Leqembi για τη νόσο του Αλτσχάιμερ

Η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) ενέκρινε το φάρμακο lecanemab που θα διατεθεί στην αγορά ως Leqembi, για τη νόσο Alzheimer και το οποίο αναπτύχθηκε από την Eisai Co και την Biogen για ασθενείς στα πρώτα στάδια της ασθένειας.

Το φάρμακο, που θα πωλείται με την επωνυμία Leqembi, ανήκει σε μια κατηγορία θεραπειών που στοχεύει στην επιβράδυνση της εξέλιξης της νευροεκφυλιστικής νόσου αφαιρώντας κολλώδεις μάζες της τοξικής πρωτεΐνης βήτα αμυλοειδούς από τον εγκέφαλο.

“Τσουχτερή” η τιμή του φαρμάκου

Σχεδόν όλα τα προηγούμενα πειραματικά φάρμακα που χρησιμοποιούσαν την ίδια προσέγγιση είχαν αποτύχει. Η Eisai ανακοίονωσε ότι το φάρμακο θα κυκλοφορήσει σε ετήσια τιμή 26.500 δολαρίων.

Η αρχική πρόσβαση των ασθενών θα περιοριστεί από διάφορους παράγοντες, συμπεριλαμβανομένων των αποφάσεων αποζημίωσης από το Medicare, το πρόγραμμα ασφάλισης της κυβέρνησης των ΗΠΑ για Αμερικανούς ηλικίας 65 ετών και άνω που αντιπροσωπεύουν περίπου το 90% των ατόμων που είναι πιθανό να είναι επιλέξιμοι για το Leqembi.

Το φάρμακο προορίζεται για ασθενείς με ήπια γνωστική εξασθένηση ή πρώιμη άνοια Αλτσχάιμερ, έναν πληθυσμό που οι γιατροί πιστεύουν ότι αντιπροσωπεύει ένα μικρό τμήμα των εκτιμώμενων 6 εκατομμυρίων Αμερικανών που ζουν επί του παρόντος με την ασθένεια που διαλύει τη μνήμη.

Διαβάστε επίσης

Έλληνες και Ιταλοί γιατροί τηρούν ενός λεπτού σιγή για τον 6χρονο που δώρισε τα όργανά του

Συμφωνία του ΕΟΤ με 10 αεροπορικές εταιρίες, με στόχο τη στήριξη του χειμερινού τουρισμού

Ξυπνάτε με συνάχι ή βουλωμένη μύτη σχεδόν όλον τον χρόνο; Πού οφείλεται

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.