Έλληνες και Ιταλοί γιατροί τηρούν ενός λεπτού σιγή για τον 6χρονο που δώρισε τα όργανά του

Ενός λεπτού σιγή τήρησαν για τον μικρό «ήρωα» Θωμά Έλληνες και Ιταλοί γιατροί λίγο πριν ξεκινήσουν τη διαδικασία για τη μεταμόσχευση οργάνων του 6χρονου.

Ο μικρός «άγγελος» κατέληξε στο Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών, όπου μεταφέρθηκε διασωληνωμένο έπειτα από αιφνίδια καρδιακή ανακοπή που υπέστη τα ξημερώματα της Τετάρτης (4/1) στο σπίτι του, στα Γρεβενά.

Μεγαλείο ψυχής από την πλευρά των γονιών

Το μεγαλείο της ψυχής των γονιών του, προκαλεί θαυμασμό και συγκίνηση, καθώς αποφάσισαν πως μέσα από το θάνατο του γιου τους οφείλουν με δωρεά οργάνων να δώσουν «ζωή» σε ανθρώπους που την έχουν ανάγκη.

Οι δύο ομάδες γιατρών από την Ιταλία και την Ελλάδα, που έφτασαν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών, πριν ξεκινήσουν στην 01:30 τα ξημερώματα της Κυριακής (8/1) τη διαδικασία αφαίρεσης των οργάνων από τον 6χρονο Θωμά, τήρησαν ενός λεπτού σιγή στην μνήμη του αδικοχαμένου παιδιού.

Πού θα δοθούν τα όργανα του μικρού Θωμά

Τα όργανα του 6χρονου Θωμά θα δοθούν σε Ελλάδα και Ιταλία. Οι νεφροί και οι κερατοειδείς θα μεταμοσχευθούν σε λήπτες στην Ελλάδα, ενώ η καρδιά, οι πνεύμονες και το ήπαρ προσφέρθηκαν στην Ιταλία.

Σύμφωνα με πληροφορίες η καρδιά του μικρού Θωμά θα δοθεί σε ένα κοριτσάκι 6 ετών στο Τορίνο το οποίο ζούσε με μηχανική υποστήριξη, οι πνεύμονες σε ένα 11χρονο αγόρι στο Μπέργκαμο και το ένα μέρος του ήπατός του σε ένα βρέφος μόλις 5 μηνών με το άλλο μέρος να πηγαίνει σε ασθενή στη Ρώμη.

Υπενθυμίζεται, ότι σήμερα (8/1) στις 4 το μεσημέρι, θα τελεστεί στον ναό της Ευαγγελίστριας στα Γρεβενά η κηδεία του 6χρονου Θωμά.

Διαβάστε επίσης

10 συνήθειες για καλή υγεία από το ΕΚΠΑ

Ο ρόλος του πατέρα για την ανάπτυξη του παιδιού και για μια δεμένη οικογένεια

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.