Τι διαφορετικό έχουν οι νέοι αναπνευστήρες που θα παραδοθούν στα νοσοκομεία

Ανάσα στους ασθενείς με κορονοϊό που νοσηλεύονται σε απλές κλίνες και κινδυνεύουν να εισαχθούν σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας αναμένεται να δώσουν οι 900 νέοι αναπνευστήρες.

Όπως ανακοίνωσε χθες ο Βασίλης Κικίλιας “το υπουργείο Υγείας μέσω της ΙΦΕΤ Α.Ε. προμηθεύτηκε και παραδίδει αύριο στο Ε.Σ.Υ., και ιδιαίτερα στα νοσοκομεία της Αττικής, 900 αναπνευστικές συσκευές υψηλής ροής οξυγόνου (high flow therapy)”.

Η εταιρεία ΙΦΕΤ Α.Ε. είναι θυγατρική εταιρεία του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων και δραστηριοποιείται κυρίως στην παραγωγή, εισαγωγή και διάθεση φαρμακευτικών προϊόντων, που δεν κυκλοφορούν στην Ελλάδα αλλά κρίνονται ως απολύτως απαραίτητα για την θεραπεία των ασθενών και την προστασία της δημόσιας υγείας.

H αναπνευστική συσκευή Θεραπείας Υψηλής Ροής Οξυγόνου (High Flow Oxygen Therapy) χρησιμοποιείται σε ασθενείς που εμφανίζουν υποξαιμική αναπνευστική ανεπάρκεια, ανάμεσα σε αυτούς και ασθενείς με COVID-19.

Η κινητή συσκευή χορηγεί στον ασθενή θερμό εφυγρασμένο οξυγόνο βελτιώνοντας τη λειτουργία του αναπνευστικού συστήματος με λιγότερη αίσθηση δύσπνοιας.

Ο γιατρός μπορεί να παρακολουθεί σε πραγματικό χρόνο τη συγκέντρωσης οξυγόνου, ροής, θερμοκρασίας και αναπνευστικού ρυθμού.

Ο αναπνευστήρας αυτός δεν χρειάζεται εγκατάσταση από τεχνικούς.

Όπως αναφέρει η εταιρεία BMC Medical “η χορήγηση οξυγόνου υψηλής ροής έχει πολλά πλεονεκτήματα σε σχέση με τη συμβατική χορήγηση οξυγόνου.

Η υψηλή ροή βοηθά την αποτελεσματική απομάκρυνση του διοξειδίου του άνθρακα, και μειώνει το έργο της αναπνοής ελαττώνοντας τη δύσπνοια.

Η χρήση της υπερτερεί στην υποξαιμική αναπνευστική ανεπάρκεια, στην οξυγόνωση κατά τη διάρκεια βρογχοσκόπησης σε υποξαιμικούς ασθενείς, στην προοξυγόνωση πριν την διασωλήνωση, και στην πρόληψη της επαναδιασωλήνωσης μετά από αποσωλήνωση (Drake M , Ann Am Thorac Soc 15 (2), 145-155”.

Πηγή: BMC Medical

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.