Δωρεάν εξετάσεις για την αναιμία στο Αρεταίειο Νοσοκομείο

Δωρεάν εξετάσεις για την αναιμία θα κάνουν οι γιατροί του Αρεταίειου Νοσοκομείου με αφορμή την Ημέρα ευαισθητοποίησης για την σιδηροπενική αναιμία, η οποία είναι στις 24 Νοεμβρίου.

Οι δωρεάν εξετάσεις γενικής αίματος και φερριτίνης για τον έλεγχο της αναιμίας θα πραγματοποιηθούν στις 24/11/2022 για γυναίκες στο Αρεταίειο Νοσοκομείο

Τι είναι η σιδηροπενική αναιμία 

Η σιδηροπενία ή σιδηροπενική αναιμία είναι η πιο συχνή αιτία αναιμίας παγκοσμίως και πλήττει κυρίως βρέφη, παιδιά και γυναίκες αναπαραγωγικής ηλικίας. Ιδιαίτερα κατά την εγκυμοσύνη, το 1/3 των γυναικών κατά το 3ο τρίμηνο μπορεί να εμφανίσει σιδηροπενία.

Οι αιτίες που οδηγούν σε σιδηροπενία και αναιμία είναι:

  • η ελαττωμένη πρόσληψη σιδήρου μέσω τροφής
  • η δυσαπορρόφηση
  • η απώλεια αίματος (π.χ από το γαστρεντερικό σύστημα,έμμηνος ρύση)
  • οι αυξημένες ανάγκες (παιδιά , έγκυες).

Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν την ωχρότητα, την εύκολη κόπωση, το αίσθημα παλμών αλλά και την γλωσσίτιδα, την κοιλονυχία, τη τριχόπτωση αλλά και όταν το εσωτερικό του κάτω βλεφάρου φαίνεται λευκό αντί ερυθρό (φωτό).

Στο πλαίσιο της ευαισθητοποίησης για την σιδηροπενική αναιμία το Αιματολογικό Εργαστήριο – Ν.Υ.Αιμοδοσίας του Αρεταιείου Νοσοκομείου (Διευθύντρια Καθηγήτρια Μαριάννα Πολίτου) προσφέρουν δωρεάν εξετάσεις γενικής αίματος και φερριτίνης και αιματολογική συμβουλευτική σε ενήλικες γυναίκες όλων των ηλικιών στο Αρεταίειο Νοσοκομείο στις 24 Νοεμβρίου 2022, από τις 9 το πρωί έως τις 2:30 το μεσημέρι.

Για να αποφευχθεί ο συνωστισμός οι θέσεις είναι καθορισμένες και περιορισμένες γι’ αυτό και μπορείτε να επικοινωνείτε για τον προγραμματισμό του ραντεβού σας στο τηλέφωνο 210-7286324.

Διαβάστε επίσης

Φαρμακοποιοί εναντίον γιατρών για την κατάργηση της συνταγογράφησης του αντιγριπικού εμβολίου

ΙΣΑ προς φαρμακοποιούς: Ο καθένας τον ρόλο του, διαφορετικά και οι γιατροί να πουλάνε φάρμακα

Το φάρμακο του σκανδάλου έχει γενόσημο, η Ζωή αποφεύγει Μάκη και η Θεανώ αλλοτριώνεται

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.