Πρώτη φορά στην Ελλάδα θα εφαρμοσθεί η μεταγονιδιωματική για τις ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις

Η μεταγονιδιωματική ανάλυση θα εφαρμοσθεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Ευαγγελισμός για τις ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις.

Τι είναι η μεταγονιδιωματική ανάλυση

Πρόκειται για ανάλυση σε επίπεδο λειτουργίας και σύνθεσης αλληλουχιών DNA του συνόλου των γονιδιωμάτων περιβαλλοντικών δειγμάτων.

Στην χώρα μας αξιοποιείται πρώτη φορά για την χαρτογράφηση των ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων. Στο εγχείρημα θα συμβάλλει και η Ιατρική σχολή Αθηνών και συγκεκριμένα το εργαστήριο της καθηγήτριας Υγιεινής και Επιδημιολογίας, Παγώνας Λάγιου και με τον επίκουρο καθηγητή Υγιεινής και Επιδημιολογίας Γκίκα Μαγιορκίνη.

Στην προσπάθεια αυτή η Dna sequence συνεργάζεται με την ΜΕΘ του νοσοκομείου Ευαγγελισμός, η οποία σε ανακοίνωσή της ευχαριστεί για την εμπιστοσύνη και την συνεργασία την καθηγήτρια Εντατικής Θερπαείας στο ΕΚΠΑ Αναστασία Κοτανίδου, η οποία ηγείται του έργου και τον πρόεδρο της Ιατρικής σχολής Αθηνών καθηγητή της Ά Καρδιολογικής Κλινικής Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ Γεράσιμο Σιάσο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η διεθνή εφημερίδα Life science review ανέδειξε τη πρωτοπορία της Dna sequence ως company of the year στην βιοασφάλεια και στην Βιοπαρακολούθηση. Εκτιμάται ότι η τεχνολογία αιχμής που διαθέτει η Dna sequence στην χαρτογράφηση του μικροβιώματος, ενδεχομένως να αλλάξει τα πρωτόκολλα ανίχνευσης επιδημιών, ιδιαίτερα σε ιδρύματα υγεινονομικής περίθαλψης.

Διαβάστε επίσης

Προβληματίζει η αύξηση στις εισαγωγές – Αναμένεται αύξηση σε νοσηλείες και σε θανάτους

Έρευνα: Όσο πιο πολλά σκαλιά ανεβοκατεβαίνεις, τόσο βελτιώνεις την υγεία σου

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.