Ελβετία: Οι αρχές θα προχωρήσουν στην καταστροφή 10,3 εκ. δόσεων του εμβολίου της Moderna

Ο λόγος δεν είναι άλλος από την ημερομηνία λήξης. Οι αρχές στην Ελβετία είναι αναγκασμένες να προχωρήσουν στην καταστροφή 10,3 εκατομμυρίων δόσεων του εμβολίου της Moderna κατά του κορονοϊού.

Τα εμβόλια της Moderna έφτασαν στην ημερομηνία λήξης τους όπως ανακοίνωσε χθες Σάββατο το ελβετικό υπουργείο Υγείας ενώ εξήγησε πως δεν έχει άλλες επιλογές.

Οι δόσεις αυτές σύμφωνα με το Beobachter κόστισαν στο δημόσιο κάπου 280 εκατομμύρια ελβετικά φράγκα (294 εκατ. ευρώ).

Στρατηγική για παραγγελία περισσότερων δόσεων

Εξάλλου, 2,5 εκατ. δόσεις παραμένουν αποθηκευμένες σε βάση επιμελητείας του στρατού και άλλες 7,8 εκατ. φυλάσσονται σε αποθήκη στο Βέλγιο, διευκρίνισε το υπουργείο, υπογραμμίζοντας πως η στρατηγική του ως προς την προμήθεια εμβολίων εξαρχής ήταν να παραγγέλνει περισσότερες δόσεις από ό,τι χρειάζονταν για τους 8,7 εκατομμύρια κατοίκους της Ελβετίας.

Η χώρα παρήγγειλε έτσι δόσεις εμβολίων διαφόρων φαρμακευτικών εταιρειών, για να αποφύγει την εξάρτησή της από εμβόλια που θα μπορούσαν να αποδειχθούν αναποτελεσματικά, τα προβλήματα εφοδιασμού και την αθέτηση συμβατικών υποχρεώσεων.

Τον Ιούνιο, ο ειδησεογραφικός ιστότοπος Swissinfo εκτιμούσε πως η Ελβετία διαθέτει πλεόνασμα 38 εκατομμυρίων δόσεων εμβολίων κατά της COVID, η ημερομηνία λήξης των οποίων αναμένεται να παρέλθει πριν από το τέλος της χρονιάς.

Τον Οκτώβριο η επόμενη εκστρατεία χορήγησης

Το υπουργείο διαβεβαίωσε πως περίπου 3,5 εκατ. δόσεις του νέου εμβολίου της Moderna θα είναι διαθέσιμες όταν η Ελβετία θα ξεκινήσει την προσεχή εκστρατεία χορήγησης αναμνηστικών δόσεων, τον Οκτώβριο.

Η Ελβετία, που έχει καταγράψει 13.556 θανάτους ασθενών εξαιτίας επιπλοκών της COVID-19 από την εκδήλωση της πανδημίας του νέου κορονοϊού στην επικράτειά της, έχει εμβολιάσει πλήρως περί το 70% του πληθυσμού της.

Διαβάστε επίσης

300 λεπτά άσκησης την εβδομάδα ως θεραπευτική αγωγή σε 26 κατηγορίες ασθενειών

Γιώργος Χρυσοστόμου: “Έχω σταθερά την ψυχανάλυση στη ζωή μου”

Προειδοποίηση από καθηγητή Ιωάννη Κιουμή: Φυματίωση και γρίπη αποτελούν διπλή απειλή

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.