ΕΟΦ: Ανακαλεί από την αγορά γνωστό φάρμακο για την αναιμία

Με σημερινή του ανακοίνωση ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ) γνωστοποίησε την απόφασή να ανακαλέσει από την αγορά παρτίδα γνωστού φαρμάκου κατά της αναιμίας.

Σύμφωνα με τον ΕΟΦ, η ανάκληση αποφασίστηκε «καθώς μετά από τη διενέργεια εργαστηριακού ελέγχου, τα αποτελέσματα δεν συμφωνούν με τις προδιαγραφές ως προς τον έλεγχο της εμφάνισης».

Έτσι ανακαλείται η παρτίδα 000448 του φαρμακευτικού προϊόντος FERAGLUC Ferrous Gluconate 695 mg(80mg Fe++) BT x 10 sachets με ημερομηνία λήξης 02/2023.

Η ανακοίνωση του ΕΟΦ για το FERAGLUC

Την ανάκληση της παρτίδας παρτίδας 000448 του φαρμακευτικού προϊόντος FERAGLUC Ferrous Gluconate 695 mg(80mg Fe++ ) BT x 10 sachets με ημερομηνία λήξης 02/2023, καθώς μετά από τη διενέργεια εργαστηριακού ελέγχου, τα αποτελέσματα δεν συμφωνούν με τις προδιαγραφές ως προς τον έλεγχο της εμφάνισης.

Η εταιρεία RAFARM A.E.B.E.,οφείλει να επικοινωνήσει άμεσα με τους αποδέκτες του συγκεκριμένου φαρμακευτικού προϊόντος και να το αποσύρει από την αγορά μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα.Τα παραστατικά της ανάκλησης πρέπει να τηρούνται για διάστημα τουλάχιστον πέντε (5) ετών και να τίθενται υπόψη του ΕΟΦ, εφόσον ζητηθούν.

Διαβάστε επίσης 

ΕΟΦ: Προειδοποίηση για γνωστό αντιπαρασιτικό – «Μην το αγοράσετε» 

Ανησυχία ΕΟΔΥ για την επίπτωση του ιού του Δυτ. Νείλου – 146 κρούσματα στην Ελλάδα

Μια νέα ορμονοθεραπεία βελτιώνει τη γνωστική λειτουργία των ατόμων με σύνδρομο Ντάουν

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.