Συντονιστικό ΠΦΥ: Οι περικοπές οδηγούν σε αδιέξοδο τον κλάδο

Την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι φορείς ΠΦΥ ιδιωτικού τομέα, ζητά από το υπουργείο Υγείας, το Συντονιστικό Όργανο φορέων ΠΦΥ. Σε ανακοίνωσή του , τονίζει, πως  “ο χειμώνας προβλέπεται βαρύς με υποχρεώσεις που θα οδηγήσουν μεγάλο μέρος των εργαστηρίων στην χρεοκοπία και όχι απλά στο κλείσιμο τους” και προαναγγέλοντας ένα “θερμό” Σεπτέμβριο.

Οπως αναφέρει το Συντονιστικό Όργανο φορέων ΠΦΥ, “κοινοποιήθηκε το clawback Μαΐου 2022 που αφορά στα διαγνωστικά εργαστήρια, τα πολυϊατρεία και τους κλινικο εργαστηριακούς ιατρούς και το οποίο στις μικροβιολογικές εξετάσεις και στις αξονικές εξετάσεις το κούρεμα από το claw back αγγίζει το 40%”.

Συντονιστικό ΠΦΥ: Οι περικοπές οδηγούν σε αδιέξοδο τον κλάδο

Επίσης, σημειώνουν “άλλο ένα 30% περικόπτεται εξαιτίας των δόσεων που έχουν τα διαγνωστικά εργαστήρια, τα πολυϊατρεία και οι κλινικοεργαστηριακοί γιατροί για την εξόφληση των παλαιών τεχνητών χρεών από clawback που τους φόρτωσε ο ΕΟΠΥΥ και της παρακράτησης του φόρου”.

Ζητούν, “χρηματοδότηση του προϋπολογισμού των διαγνωστικών εξετάσεων και ιατρικών πράξεων του ΕΟΠΥΥ για το 2022, ώστε όποια εξέταση εκτελείται να αποζημιώνεται στο ακέραιο με τιμές ΦΕΚ,αναστολή της προείσπραξης του 70% του clawback από τις πληρωμές, διαγραφή του τεχνητού χρέους του claw back των προηγούμενων ετών που πνίγει την ρευστότητα, άμεση εφαρμογή θεσμικών μέτρων με στόχευση τον μηδενισμό του clawback του 2023 και συζήτηση για τα ποιοτικά κριτήρια από μηδενικής βάσης”.

Καταλήγοντας το Συντονιστικό Όργανο των φορέων  ΠΦΣ, υπογραμμίζει ότι αδυνατούν να επιβιώσουν με περικοπές που φθάνουν στο 70% και το μέλλον του κλάδου είναι αβέβαιο κάνοντας λόγο για χρεοκοπία της ιδιωτικής Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Διαβάστε επίσης 

Αγώνας δρόμου για τα ενισχυμένα εμβόλια – Πότε έρχονται στην Ελλάδα – Το χρονοδιάγραμμα

Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας: Έρχονται έντονα καιρικά φαινόμενα – Οδηγίες αυτοπροστασίας

Απόφαση – σταθμός στη μάχη κατά της θαλασσαιμίας: Εγκρίθηκε η πρώτη γονιδιακή θεραπεία

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.