Ποια είναι η καλύτερη ώρα της ημέρας για να πάρετε τις βιταμίνες σας

Ποια είναι η καλύτερη ώρα της ημέρας για να πάρετε τις βιταμίνες σας; Μαζί με το φαγητό ή πριν; Ή μετά; Και αν ακολουθείτε κάποια άλλη αγωγή, τι γίνεται;

Οι απαντήσεις εξαρτώνται από το είδος της βιταμίνης που παίρνετε :

  • Μπορείτε να πάρετε πολυβιταμίνες και ατομικές υδατοδιαλυτές βιταμίνες όπως βιταμίνες της ομάδας Β ανά πάσα στιγμή, με ή χωρίς τροφή.
  •  Οι λιποδιαλυτές βιταμίνες Α και Ε καλό είναι να λαμβάνονται με το φαγητό προκειμένου να απορροφηθούν καλύτερα από τον οργανισμό.
  • Εάν παίρνετε στατίνες, φάρμακα για τον θυρεοειδή ή αντιβιοτικά, ρωτήστε το γιατρό ή το φαρμακοποιό σας εάν πρέπει να πάρετε τα συμπληρώματά σας μερικές ώρες μετά τα φάρμακά σας για να αποφύγετε τυχόν αλληλεπιδράσεις.
  • Εάν παίρνετε πολυβιταμίνες ή ατομικά συμπληρώματα, όπως το ασβέστιο, μην τα λαμβάνετε μαζί. Περιμένετε να περάσουν κάποιες ώρες για να απορροφηθούν όπως πρέπει από το σώμα.
  • Συζητήστε με το γιατρό σας για να δείτε εάν πρέπει πραγματικά να πάρετε συμπληρώματα βιταμινών ή ανόργανων συστατικών. Στην πραγματικότητα, η λήψη υπερβολικής ποσότητας ορισμένων βιταμινών όπως π.χ. οι λιποδιαλυτές βιταμίνες μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα στον οργανισμό. Οι περισσότεροι ενήλικες δεν χρειάζεται να λαμβάνουν συμπληρώματα, εκτός εάν έχουν ανεπάρκεια σε ένα συγκεκριμένο θρεπτικό συστατικό, όπως το ασβέστιο, η βιταμίνη D.

Να θυμάστε ότι είναι πολύ καλύτερο να λαμβάνουμε τις βιταμίνες, τα μέταλλα και τα ιχνοστοιχεία από τις τροφές και πριν ξεκινήσετε τη λήψη οποιουδήποτε συμπληρώματος θα πρέπει να ζητήσετε τη γνώμη του γιατρού ή του φαρμακοποιού σας.

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.