Με άγριες διαθέσεις η γρίπη στο νότιο ημισφαίριο και αυτό είναι σοβαρό, λένε οι επιστήμονες

Ο εποχιακός προάγγελος για το βόρειο ημισφαίριο και τι αναμένεται να συμβεί τον χειμώνα με τη γρίπη, είναι η Αυστραλία και εκεί φαίνεται ότι ο ιός της γρίπης έχει άγριες διαθέσεις.

Δεν είναι η πρώτη φορά από τότε που ξεκίνησε η πανδημία της COVID-19 που οι ειδικοί προειδοποιούν για μια κακή εποχή γρίπης ή ακόμα και για μια «διδαιμία»: μια κακή εποχή γρίπης πέρα ​​από το χειμερινό κύμα COVID-19. Αλλά μέχρι στιγμής, αυτό δεν γίνει πραγματικότητα υλοποιηθεί.

Η γρίπη ξεκίνησε νωρίς στο νότιο ημισφαίριο

Αυτό που κάνει τη φετινή χρονιά διαφορετική, ωστόσο, είναι ότι η γρίπη αυξάνεται στην Αυστραλία για πρώτη φορά από την έναρξη της πανδημίας. Η εποχή της γρίπης στην Αυστραλία μπορεί να είναι μια ένδειξη του τι πρόκειται να έρθει στο βόρειο ημισφαίριο τον χειμώνα.

Η Αυστραλία πλησιάζει στο τέλος της χειρότερης εποχής γρίπης της τα τελευταία πέντε χρόνια, σύμφωνα με την τελευταία έκθεση του Υπουργείου Υγείας και Φροντίδας Ηλικιωμένων της χώρας.

«Παρακολουθούμε όλες τις χώρες του Νοτίου Ημισφαιρίου πολύ προσεκτικά, ελπίζοντας ότι θα έχουμε κάποιου είδους διορατικότητα, αλλά δεν είναι η τέλεια πρόβλεψη, σε καμία περίπτωση», δήλωσε η Δρ Αλίσια Φράι, επικεφαλής του κλάδου επιδημιολογίας και πρόληψης των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC).

Ωστόσο, είπε, το CDC είναι «σε εγρήγορση» για σημάδια πρώιμης ή/και επιθετικής περιόδου γρίπης.

Προειδοποιητικά σημάδια της γρίπης για το χειμώνα

Η περίοδος γρίπης στην Αυστραλία ξεκίνησε νωρίτερα από το συνηθισμένο, γεγονός που μπορεί να είναι ένδειξη μιας σοβαρής περιόδου.

«Όσο νωρίτερα ξεκινά, τόσο χειρότερο τείνει να είναι», είπε ο Δρ Robert Citronberg, ο εκτελεστικός ιατρικός διευθυντής μολυσματικών ασθενειών και πρόληψης της Advocate Aurora Health στο Ιλινόις. Αυτό είναι ως επί το πλείστον συνάρτηση του χρόνου – όσο περισσότερο κυκλοφορεί η γρίπη, τόσο μεγαλύτερη ζημιά θα κάνει σε έναν πληθυσμό.

Πηγή: CNBC

Διαβάστε επίσης

Βουητό στα αυτιά: Δεν είστε μόνοι – το ακούν 740 εκατομμύρια άνθρωποι! Μπορεί να φταίει και ο κορωνοϊός

Ιός δυτικού Νείλου: 41 κρούσματα – 5 ασθενείς σε κρίσιμη κατάσταση σε ΜΕΘ

4 τρόποι για επίπεδη κοιλιά, χωρίς φούσκωμα, σε βραδινή έξοδο για φαγητό

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.