Ιός δυτικού Νείλου: 41 κρούσματα – 5 ασθενείς σε κρίσιμη κατάσταση σε ΜΕΘ

Άλλα 16 νέα κρούσματα του ιού του δυτικού Νείλου εντοπίστηκαν στη χώρα μας, αυξάνοντας τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων από τέλος Ιούνιου μέχρι σήμερα σε 41.

Σύμφωνα με την έκθεση του ΕΟΔΥ για τον ιό του δυτικού Νείλου, λόγω επιπλοκών από τη νόσο, 16 ασθενείς χρειάστηκε να νοσηλευθούν και μάλιστα οι 5 σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Η έκθεση του ΕΟΔΥ για τον ιό του δυτικού Νείλου 

Στην επιδημιολογική αναφορά του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας αναφέρονται τα εξής:

Από την αρχή της περιόδου 2022, μέχρι τις 09/08/2022 (ώρα 12.00 πμ), έχουν διαγνωστεί συνολικά 41 εγχώρια κρούσματα λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου στην Ελλάδα, εκ των οποίων τα 27 παρουσίασαν εκδηλώσεις από το Κεντρικό Νευρικό Σύστημα (ΚΝΣ, εγκεφαλίτιδα ή/και μηνιγγίτιδα ή/και οξεία χαλαρή παράλυση) και 14 είχαν ήπιες εκδηλώσεις (π.χ. εμπύρετο νόσημα)/ δεν είχε εκδηλώσεις από το ΚΝΣ.

Κατά τη διάρκεια της τελευταίας εβδομάδας, από την προηγούμενη εβδομαδιαία έκθεση έως σήμερα 09/08/2022, διαγνώσθηκαν 16 νέα κρούσματα, ενώ δεν έχει καταγραφεί
κανένας θάνατος ασθενούς με λοίμωξη από τον ιό.

Αυτή τη στιγμή νοσηλεύονται 16 ασθενείς, εκ των οποίων οι 5 σε κρίσιμη κατάσταση σε ΜΕΘ.

Η διάμεση ηλικία των ασθενών με εκδηλώσεις από το ΚΝΣ είναι τα 71 έτη (εύρος: 38 – 85 ετών).

Τα περισσότερα περιστατικά είναι στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης (Δήμοι Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Δέλτα, Χαλκηδόνος, Θερμαϊκού, Καλαμαριάς, Κορδελιού – Ευόσμου, Παύλου Μελά Ωραιοκάστρου, Πυλαίας Χορτιάτη), Κιλκίς, Πέλλας, Ημαθίας, Χαλκιδικής και Λάρισας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τα αποτελέσματα οροεπιδημιολογικής μελέτης που είχε διεξαχθεί το 2010, σε κάθε ένα (1) κρούσμα λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου με προσβολή του ΚΝΣ αντιστοιχούν περίπου 140 μολυνθέντες από τον ιό (με ήπια συμπτωματολογία ή ασυμπτωματικοί).

Διαβάστε επίσης

Έκθεση ΕΟΔΥ 1 – 7 Αυγούστου: 314 θάνατοι μέσα σε μία εβδομάδα – 120 διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ – Μείωση κρουσμάτων κατά 19%

Η μάχη του Ashton Kutcher με μία σπάνια νόσο – δεν άκουγε, δεν έβλεπε και δεν περπατούσε

Γιατί τα κουνούπια τσιμπούν πάντα εμένα;

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.