Η μάχη του Ashton Kutcher με μία σπάνια νόσο – δεν άκουγε, δεν έβλεπε και δεν περπατούσε

Ο Ashton Kutcher πρόσφατα ξεπέρασε κάποια σοβαρά προβλήματα υγείας που άλλαξαν τη ζωή του.

Σε ένα πρόσφατο επεισόδιο του «Running Wild with Bear Grylls: The Challenge» του National Geographic, ο δημοφιλής ηθοποιός μίλησε για την εμπειρία του με μια σπάνια ασθένεια που εμπόδιζε την ικανότητά του να βλέπει, να ακούει και να περπατά.

Ο Ashton Kutcher είχε μία σπάνια μορφή αγγειίτιδας

«Πριν από δύο χρόνια, είχα μία περίεργη, εξαιρετικά σπάνια μορφή αγγειίτιδας που επηρέασε την όρασή μου και χτύπησε την ακοή. Χάθηκε όλη μου η ισορροπία», εξήγησε σε μια προεπισκόπηση του επεισοδίου.

Η αγγειίτιδα είναι μια κατάσταση κατά την οποία τα αιμοφόρα αγγεία έχουν φλεγμονή, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε περιορισμένη ροή αίματος και βλάβη οργάνων και ιστών, σύμφωνα με την Mayo Clinic. Υπάρχουν διάφοροι τύποι αγγειίτιδας, αλλά τα γενικά συμπτώματα περιλαμβάνουν πυρετό, πονοκέφαλο, κόπωση, απώλεια βάρους, καθώς και πόνους σε όλο το σώμα. Η απώλεια ακοής και όρασης μπορεί επίσης να είναι σημάδια αγγειίτιδας.

«Δεν εκτιμάς πραγματικά την υγεία μέχρι να τη χάσεις», είπε ο Ashton Kutcher στην προεπισκόπηση, αναφερόμενος στην απώλεια της όρασής του. “Μέχρι να φύγει έλεγα “δεν ξέρω αν θα μπορέσω ποτέ να δω ξανά, δεν ξέρω αν θα μπορέσω ποτέ να ακούσω ξανά, δεν ξέρω αν Θα μπορέσω ποτέ να περπατήσω ξανά».

Σύμφωνα με την Mayo Clinic, η αγγειίτιδα μπορεί επίσης να επηρεάσει την κινητικότητα του ασθενούς, καθώς ορισμένοι τύποι μπορεί να προκαλέσουν αδυναμία ή μούδιασμα στα χέρια και τα πόδια και τα πέλματα των ποδιών, μπορεί να διογκωθούν ή να σκληρύνουν.

Αναλογιζόμενος αυτήν την περίοδο αβεβαιότητας για την υγεία, ο Ashton Kutcher μοιράστηκε πώς άλλαξε τη νοοτροπία του για να το ξεπεράσει, αναφέρει το today.com.

«Τη στιγμή που αρχίζεις να βλέπεις τα εμπόδια ως πράγματα που είναι φτιαγμένα για σένα, για να σου προσφέρουν αυτό που χρειάζεσαι, τότε η ζωή αρχίζει να είναι πιο διασκεδαστική, σωστά;» εξήγησε. «Ξεκινάς να σερφάρεις πάνω στα προβλήματά σου αντί να ζεις κάτω από αυτά».

Η ακριβής αιτία της αγγειίτιδας δεν είναι γνωστή, σημειώνει η Mayo Clinic. Ορισμένα αίτια οφείλονται στα γονίδια του ασθενούς, ενώ άλλα προκαλούνται από το ανοσοποιητικό σύστημα και διαταραχές του ανοσοποιητικού, όπως η ρευματοειδής αρθρίτιδα και ο λύκος.

φωτό: facebook

Διαβάστε επίσης

4 τρόποι για επίπεδη κοιλιά, χωρίς φούσκωμα, σε βραδινή έξοδο για φαγητό

Τα κλισέ και οι μύθοι για τη συμπεριφορά των τουριστών και πόσο είναι κοντά στην αλήθεια;

Τι συμβαίνει όταν χάνεις την παρθενιά σου;

Γιατί τα κουνούπια τσιμπούν πάντα εμένα;

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.