Κατατέθηκε τροπολογία για στήριξη κλινικοεργαστηριακών γιατρών

Με τροπολογία, που κατατέθηκε χθες το βράδυ και ψηφίζεται την Τρίτη, ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, όπως είχε δεσμευτεί και ανακοινώσει στις 30 Ιουνίου στους εκπροσώπους των κλινικοεργαστηριακών και διαγνωστικών κέντρων, προσθέτει άλλα 15 εκατ. ευρώ στον κλειστό προϋπολογισμό και η συνολική αύξηση αυτού θα φθάσει τα 55 εκατ. ευρώ μαζί με την ανακατανομή.
Επιπλέον η είσπραξη του clawback και για το έτος 2021 προβλέπεται να πληρωθεί αντί σε 12 σε 120 δόσεις και αφορά στο σύνολο των ιδιωτών παρόχων.

Η τροπολογία και οι κινητοποιήσεις

Σύμφωνα με τον Υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη, με αυτόν τον τρόπο στηρίζεται έμπρακτα ο προϋπολογισμός και η ρευστότητα του συγκεκριμένου κλάδου για το 2022, ενώ αντίστοιχα θα υπάρξουν επόμενες παρεμβάσεις και για το 2023.
Μένει, λοιπόν, να δούμε αν θα προχωρήσουν στις κινητοποιήσεις, που είχαν προαναγγείλει οι κλινικοεργαστηριακοί γιατροί των διαγνωστικών εργαστηρίων στις 18,19 και 20 Ιουλίου, διεκδικώντας την κατάργηση του clawback με την υποστήριξη του ΠΙΣ.
“Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ) καθώς και οι Ιατρικοί Σύλλογοι όλης της χώρας, στηρίζουν τα δίκαια αιτήματα και τις δράσεις των εργαστηριακών και κλινικοεργαστηριακών ιατρών που κινητοποιούνται από 18, 19 και 20 Ιουλίου, σύμφωνα και με τις πάγιες θέσεις και τις αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης του ΠΙΣ στις 16/4/22”, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΠΙΣ.

Διαβάστε επίσης

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.