Στα 11 ανήλθαν τα κρούσματα ευλογιάς των πιθήκων στην Ελλάδα

Στα 11 ανήλθαν τα κρούσματα ευλογιάς των πιθήκων στην Ελλάδα, όπως ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ.

11 κρούσματα ευλογιάς των πιθήκων στην Ελλάδα

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωσή του για τα κρούσμστα της ευλογιάς των πιθήκων στην Ελλάδα, ο ΕΟΔΥ αναφέρει ότι «στην χώρα μας έχουν επιβεβαιωθεί εργαστηριακά έως σήμερα, 7/07/22, 11 περιστατικά της ευλογιάς των πιθήκων (monkeypox).

Τα 6 από αυτά ήταν εισαγόμενα, 4 ανέφεραν επαφή με ύποπτο κρούσμα αλλοδαπής εθνικότητας στη χώρα μας και 1 κρούσμα δεν ανέφερε ταξίδι στο εξωτερικό ή επαφή με ύποπτο κρούσμα.

Τα περιστατικά έχουν ήδη αναρρώσει ή αναρρώνουν σε γενικά καλή κλινική κατάσταση. Ο κίνδυνος εμφάνισης του νοσήματος παραμένει χαμηλός για τον γενικό πληθυσμό.

Την ίδια στιγμή, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακοίνωσε ότι μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί 3 θάνατοι από την ευλογιά των πιθήκων, και οι τρεις στην Αφρική.

Στα μέσα Ιουλίου, αναμένεται σε νέα συνέλευση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας να τεθεί και πάλι αν η έξαρση της ευλογιάς των πιθήκων θα πρέπει να χαρακτηριστεί “υγειονομική έκτακτη ανάγκη παγκόσμιου ενδιαφέροντος”.

Παράλληλα, σήμερα ξεκίνησαν οι παραδόσεις των εμβολίων για την ευλογιά των πιθήκων στην Ευρώπη. Στο Βέλγιο έφτασαν 3.040 εμβόλια για την ευλογιά των πιθήκων.

Η Επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων Στέλλα Κυριακίδου επισήμανε ότι «χάρη στην ταχεία αντίδραση της Ευρωπαϊκής Αρχής Ετοιμότητας και Αντιμετώπισης Καταστάσεων Έκτακτης Υγειονομικής Ανάγκης (HERA), οι πρώτες παραδόσεις 3.040 εμβολίων κατά της ευλογιάς των πιθήκων έφτασαν στο Βέλγιο για την προστασία των Βέλγων πολιτών και την αντιμετώπιση αυτής της επιδημίας».

 

Διαβάστε επίσης

Σε έλλειψη είναι περισσότερα από 400 φάρμακα – Μέχρι και 30 μέρες περιμένουν οι ασθενείς για να βρουν το φάρμακό τους

Πλεύρης: Αποκαθίστανται όλες οι ζημιές στο Σισμανόγλειο από την έκρηξη στο ΑΤΜ

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.