ΙΣΑ : Η συνταγογράφηση των ανασφάλιστων πρέπει να γίνεται και από τους πιστοποιημένους ιδιώτες γιατρούς 

Η συνταγογράφηση των ανασφάλιστων, πρέπει να γίνεται και από τους πιστοποιημένους ιδιώτες γιατρούς και όχι αποκλειστικά από τις δημόσιες δομές υγείας, τονίζει σε ανακοίνωσή του  ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ). Παράλληλα ζητά, την  κατάργηση του μέτρου της υποχρεωτικής συνταγογράφησης φαρμάκων, θεραπευτικών πράξεων και διαγνωστικών εξετάσεων στους ανασφάλιστους πολίτες αποκλειστικά από γιατρούς δημόσιων νοσοκομείων και δομών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, που τίθεται σε ισχύ από την 1η Ιουλίου, ζητά ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ).

Η συνταγογράφηση των ανασφάλιστων πρέπει να γίνεται και από τους πιστοποιημένους ιδιώτες γιατρούς 

Η συνταγογράφηση των ανασφάλιστων να γίνεται και από τους πιστοποιημένους ιατρούς και όχι αποκλειστικά από τις δημόσιες δομές υγείας, προτείνει ο ΙΣΑ. Όπως τονίζει, «οι ιδιώτες ιατροί είναι ίσοι με τους συναδέλφους τους των δημοσίων δομών ενώ στους ανασφάλιστους ασθενείς πρέπει να αναγνωρίσουμε ως κοινωνία και πολιτεία το δικαίωμα ισότιμης πρόσβασης στις υπηρεσίες υγείας».

Το μέτρο θα προκαλέσει μεγάλη ταλαιπωρία στην ευαίσθητη κοινωνική ομάδα των ανασφάλιστων πολιτών ενώ θα επιβαρύνει σημαντικά τα νοσοκομεία, την κρίσιμη αυτή περίοδο που αναμένεται κορύφωση του πανδημικού κύματος.

Η μεγάλη υγειονομική κρίση που αντιμετωπίζει η χώρα μας έχει αναδείξει την ανάγκη για μια ισχυρή πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, με τη συμμετοχή των γιατρών της γειτονιάς. Επιπρόσθετα, ο αποκλεισμός από τη συνταγογράφηση των ιδιωτών ιατρών, αντιτίθεται στο νόμο περί ισοτιμίας της υπογραφής των ιατρών.

Ο ΙΣΑ τονίζει ότι οι ιδιώτες ιατροί είναι ίσοι με τους συναδέλφους τους των δημοσίων δομών ενώ στους ανασφάλιστους ασθενείς πρέπει να αναγνωρίσουμε ως κοινωνία και πολιτεία, το δικαίωμα ισότιμης πρόσβασης στις υπηρεσίες υγείας.

Σημειώνεται τέλος, ότι ο ΙΣΑ έχει διατυπώσει και με επιστολή του, το σχετικό αίτημα, στον Υπουργό Υγείας κ. Θάνο Πλεύρη.

Διαβάστε επίσης 

ΣτΕ : Συνταγματικός ο υποχρεωτικός εμβολιασμός και το πρόστιμο των 100 ευρώ, για τους άνω των 60 ετών 

ΕΟΦ: Ανακαλεί γνωστό χάπι για το έλκος και την παλινδρόμηση

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.