Με ανεμοβλογιά και όχι ευλογιά των πιθήκων το ύποπτο κρούσμα από τη Νάξο

Δεν ανιχνεύτηκε ιός ευλογιάς των πιθήκων (monkeypox) σε εργαστηριακή εξέταση δείγματος από το ύποπτο κρούσμα του άνδρα, που νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Αττικόν και μεταφέρθηκε με αεροδιακομιδή από την Νάξο. Όπως διαπιστώθηκε, ο ασθενής πάσχει από ανεμοβλογιά, το δείγμα βρέθηκε θετικό σε δύο επαναλαμβανόμενους ελέγχους για τον ιό της ανεμοβλογιάς.

Υπενθυμίζεται πως πρόκειται για 30χρονο άνδρα από τη Βρετανία, ο οποίος εντοπίστηκε στη Νάξο. Με αεροδιακομιδή μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Αττικόν, αφού παρουσίασε συμπτώματα.

Ανεμοβλογιά και όχι ευλογιά των πιθήκων

Σημειώνεται πως, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, ο ιός της ανεμοβλογιάς, παρότι περιλαμβάνει το συνθετικό -pox, είναι διαφορετικός από τον ιούς που προκαλούν ευλογιά ή ευλογιά των πιθήκων. Υπάρχει συνάφεια αναφορικά με τα συμπτώματα και την εμφάνιση δερματικών αλλοιώσεων, που προκαλούνται από την ανεμοβλογιά και την ευλογιά, ευλογιά των πιθήκων.

Σημειώνεται ακόμη ότι η ευλογιά έχει εκριζωθεί από τον ανθρώπινο πληθυσμό από το 1980, ενώ η ανεμοβλογιά αποτελεί μια συχνή νόσο, που προκαλεί περίπου 4 εκατομμύρια λοιμώξεις σε παιδιά.

Τέλος, για την ανεμοβλογιά υπάρχει διαθέσιμο εμβόλιο και προκαλεί ηπιότερη νόσο από την ευλογιά.

Διαβάστε επίσης 

Νωρίτερα η 4η δόση του εμβολίου λόγω έξαρσης της επιδημίας – Άμεσα οι αποφάσεις για τους κάτω των 60 ετών

Προσωπικός γιατρός: Έως 45 ευρώ κατ’ άτομο η αμοιβή – Τι προβλέπει η σύμβαση

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.