Υπουργείο Υγείας: Οικονομικά κίνητρα και έκκληση στους ιδιώτες γιατρούς να ενισχύσουν το ΕΣΥ

Σε μια ακόμα προσπάθεια να ενισχυθεί περαιτέρω το Εθνικό Σύστημα Υγείας που πιέζεται από την έξαρση του τρίτου επιδημικού κύματος, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, καλεί το τελευταίο χρονικό διάστημα τους ιδιώτες γιατρούς να ενισχύσουν τη μεγάλη εθνική προσπάθεια στη μάχη κατά της Covid- 19.

Στο πλαίσιο αυτό,  ζήτησε, μέσω επιστολής, από τη Διοικήτρια του ΕΟΠΥΥ κ. Θεανώ Καρποδίνη να πράξει τα δέοντα, προκειμένου οι συμβεβλημένοι γιατροί του Οργανισμού να ενισχύσουν τα Νοσοκομεία του ΕΣΥ.

Τα οικονομικά κίνητρα που δίνονται στους συμβεβλημένους με τον ΕΟΠΥΥ γιατρούς,  περιλαμβάνουν τη μηνιαία αμοιβή 2.000 ευρώ, αφορολόγητη, ανεκχώρητη και ακατάσχετη,  η οποία δεν υπόκειται σε οποιαδήποτε κράτηση, τέλος ή εισφορά, δεν δεσμεύεται και δεν συμψηφίζεται με βεβαιωμένα χρέη προς τη Φορολογική Διοίκηση και το Δημόσιο εν γένει, τους Δήμους, τις Περιφέρειες, τα ασφαλιστικά ταμεία ή τα πιστωτικά ιδρύματα και δεν υπολογίζεται στα εισοδηματικά όρια για την καταβολή οποιασδήποτε παροχής κοινωνικού ή προνοιακού χαρακτήρα.

Επιπλέον, προβλέπεται και αμοιβή για τη συμμετοχή τους σε εφημερίες (εφόσον συμμετέχουν) ίση με αυτή του Επιμελητή Β’, ενώ προβλέπεται και σημαντική μοριοδότηση στη διαδικασία πλήρωσης θέσεων του Ε.Σ.Υ. αντίστοιχη όσων υπηρετούν σε απομακρυσμένες περιοχές για όσους συνεργαστούν (αφορά μόνο όσους ιατρούς συνεργαστούν με το Ε.Σ.Υ. δυνάμει του δέκατου τέταρτου άρθρου της από 13.4.2020 ΠΝΠ, η οποία κυρώθηκε με το αρ. 1 του ν.4690/2020).

Οπως επισημαίνεται από πηγές του υπουργείου Υγείας, «Σε μία άνιση μάχη που δίνεται αδιάλειπτα εδώ και ένα χρόνο, οι ιδιώτες γιατροί οφείλουν να αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν έναντι της κοινωνίας».

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.