O ΕΟΔΥ εξετάζει το ενδεχόμενο καραντίνας 21 ημερών για τους ασθενείς με ευλογιά των πιθήκων

Το ύποπτο κρούσμα ευλογιάς των πιθήκων που μεταφέρθηκε χτες με ειδική κάψουλα από την Κεφαλονιά στο νοσοκομείο “Αττικόν” είχε αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός και στην Ελλάδα. Σύμφωνα με το δελτίο ειδήσεων του OPEN, ο ΕΟΔΥ εξετάζει το ενδεχόμενο να ορίσει καραντίνα 21 ημερών για τους ασθενείς με ευλογιά των πιθήκων, καθώς ο χρόνος επώασης του ιού μπορεί να φτάσει μέχρι και τις τρεις εβδομάδες.

Το Βέλγιο η πρώτη χώρα που θέσπισε καραντίνα

Να σημειωθεί ότι το Βέλγιο έγινε η πρώτη χώρα που ανακοίνωσε καραντίνα για τα κρούσματα του ιού.

Στην Ελλάδα, το ύποπτο κρούσμα ευλογιάς των πιθήκων στην Ελλάδα είναι ένας Βρετανός τουρίστας, ο οποίος, μαζί με τη συνοδό του που είναι ασυμπτωματική, νοσηλεύονται σε θάλαμο αρνητικής πίεσης στο νοσοκομείο “Αττικόν”.

Το ζευγάρι μεταφέρθηκε από την Κεφαλονιά που έκανε τις διακοπές του με αεροδιακομιδή στο νοσοκομείο Αττικόν. Το ιατρικό προσωπικό φόρεσε τις ειδικές στολές και παρέλαβε τους δυο ασθενείς, οι οποίοι τοποθετήθηκαν μέσα στις ειδικές αποστειρωμένες κάψουλες μεταφοράς και απομόνωσης “EpiShuttle”, που προστατεύουν και το ιατρικό προσωπικό κατά τη μεταφορά του ασθενούς.

Διαβάστε επίσης

Ιατρική Σχολή ΕΚΠΑ: Τι γνωρίζουμε έως τώρα για την ευλογιά των πιθήκων

Επαναφορά χρήσης μάσκας στη Νέα Υόρκη λόγω ευλογιάς των πιθήκων

Οξεία ηπατίτιδα σε παιδιά: Βρέθηκε πιθανός παράγοντας κινδύνου

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.