Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης: Εντολή Πλεύρη, να ερευνηθούν οι συνθήκες νοσηλείας και θανάτου της 3χρονης

Την παρέμβαση του υπουργού Υγείας, Θάνου Πλεύρη, προκάλεσε ο αιφνίδιος θάνατος του 3χρονου κοριτσιού στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, το περασμένο Σάββατο (30/4). Σύμφωνα με πληροφορίες του HealthStories,gr,  ο υπουργός Υγείας, ζήτησε να διερευνηθούν οι συνθήκες νοσηλείας του παιδιού.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως, οι εκτιμήσεις των θεραπόντων γιατρών για τον θάνατο του κοριτσιού ήταν ανακοπή και πολλαπλή ανεπάρκεια οργάνων.

Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης: Το παιδί έφτασε με πολυοργανική αναπάρκεια 

Στο μεταξύ, νοσοκομειακές πηγές, από το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, αναφέρουν στη Voria.gr πως το παιδί έφτασε στις 12 το Σάββατο με υψηλό πυρετό και πολυοργανική ανεπάρκεια. Έτσι, κατέληξε παρά τις προσπάθειες των γιατρών δύο ώρες αργότερα.

Αύριο αναμένονται τα αποτελέσματα των ιστολογικών και κυτταρολογικών εξετάσεων που θα ρίξουν φως στην υπόθεση.

Υπενθυμίζεται πως, η περιπέτεια που κατέληξε σε τραγωδία για το τρίχρονο κοριτσάκι ξεκίνησε τη Μεγάλη Τρίτη, όταν εισήχθη στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» με πρήξιμο στον αστράγαλο. Μετά από λίγες ημέρες νοσηλείας η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε, με τους γιατρούς του νοσοκομείου να εξετάζουν ακόμη και την πιθανότητα της νόσου «Kawasaki».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του νοσοκομείου Ιπποκράτειο, Γιώργος Δόντσιος σημείωσε ότι οι γιατροί έκαναν όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να αποφευχθεί ο θάνατος της 3χρονης και ανέφερε ότι περαιτέρω αποτελέσματα θα δώσει η ιατροδικαστική εξέταση που έχει διεταχθεί.

Μετά τη βιοψία που πραγματοποιήθηκε, αποκλείστηκε τόσο το ενδεχόμενο οξείας συστηματικής αγγειίτιδας, όσο και εκείνο του long COVID, καθώς εντοπίστηκαν αντισώματα στον οργανισμό του.

Οι γονείς, μετά την τραγική εξέλιξη, οδηγήθηκαν στο Αστυνομικό Τμήμα Τούμπας προκειμένου να καταθέσουν μήνυση για τον θάνατο του παιδιού τους, εκφράζοντας υποψίες περί ιατρικού λάθους.

Διαβάστε επίσης 

Θετικός στον κορονοϊό, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου

Βρογχικό άσθμα: Συμπτώματα, τύποι και θεραπεία

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.