Δωρεάν εξετάσεις και δράσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας από την Περιφέρεια Αττικής και τον ΙΣΑ

Δωρεάν ιατρικές εξετάσεις και πολλές δράσεις, εκπαιδευτικού και αθλητικού, κ. λπ. χαρακτήρα, οργανώνουν η Περιφέρεια Αττικής και ο ΙΣΑ ,με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας και με στόχο την προστασία της υγείας, την ενίσχυση της πρόληψης και την ενθάρρυνση των πολιτών να ακολουθούν κανόνες υγείας και μακροζωίας.

Ειδικότερα, με πρωτοβουλία του Προέδρου του ΙΣΑ και Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη και σε συνεργασία της Περιφέρειας Αττικής, του ΙΣΑ, του ΕΔΔΥΠΠΥ, των ΚΕΠ Υγείας, του Μητροπολιτικού Πάρκου «Αντώνης Τρίτσης», Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων και Φορέων, βρίσκονται σε εξέλιξη ενημερωτικές δράσεις και καμπάνιες.

Δωρεάν ιατρικές εξετάσεις και δράσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας

Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν την Παρασκευή 8 Απριλίου με την υλοποίηση της δράσης «Προτεραιότητα στην Υγεία» που θα πραγματοποιηθεί από τις 10 το πρωί μέχρι τις 7 το βράδυ στο Μητροπολιτικό Πάρκο Περιβαλλοντικών και Εκπαιδευτικών Δραστηριοτήτων και Ανάπτυξης Κοινωνικής Οικονομίας «Αντώνης Τρίτσης».

Επιπλέον πραγματοποιείται ενημερωτική καμπάνια σε 30 σταθμούς σταθερών μέσων τροχιάς στην Αττική με διανομή 50.000 φυλλαδίων με σλόγκαν: «Να θυμηθώ να εξεταστώ!». Η δράση ολοκληρώνεται στις 11 Απριλίου.

Δωρεάν εξετάσεις και δράσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας από την Περιφέρεια Αττικής και τον ΙΣΑ

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας, ο Πρόεδρος του ΙΣΑ και Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης δήλωσε:

«Δίνουμε προτεραιότητα στην υγεία 365 μέρες το χρόνο. Με συμμάχους μας το υγειονομικό και στελεχιακό δυναμικό του ΙΣΑ, της Περιφέρειας Αττικής, του ΕΔΔΥΠΠΥ και των ΚΕΠ Υγείας, ισχυροποιούμε την πρόληψη και συμβάλλουμε στην προστασία της Υγείας των πολιτών. Όλοι μαζί ενωμένοι και δυνατοί, διεκδικούμε υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας, για τους πολίτες. Από την πρώτη στιγμή της πανδημίας αναπτύξαμε ένα οργανωμένο σχέδιο δράσης και με στοχευμένες στρατηγικές παρεμβάσεις και έχουμε συνδράμει σημαντικά στην υγειονομική θωράκιση της Αττικής. Η συνέχιση της πανδημίας καταδεικνύει ότι είναι αναγκαίο στις δύσκολες αυτές στιγμές, αυτοδιοίκηση, υγειονομικό προσωπικό, κοινωνία και πολιτεία να είναι ενωμένοι απέναντι στον κοινό εχθρό. Πρωταγωνιστής σε αυτή τη μάχη είναι το αξιόμαχο υγειονομικό προσωπικό μας που με αυταπάρνηση στάθηκε δίπλα στον πολίτη και στον ασθενή, προσφέροντας πολύτιμες υπηρεσίες. Η Περιφέρεια Αττικής κατά τη διάρκεια της πανδημίας, για την αντιμετώπιση των συνεπειών, έχει διαθέσει πάνω από 500 εκατομμύρια ευρώ. Μεταξύ άλλων διατέθηκαν 100 εκατ. από το ΠΕΠ Αττικής 2014-2020, για την πρόσληψη επικουρικού προσωπικού, γιατρούς και νοσηλευτές, σε 73 φορείς Υγείας της Αττικής, για την αντιμετώπιση της πανδημίας, δόθηκαν μέσω ΠΕΠ 64.000.000 ευρώ για αγορά ιατρικού εξοπλισμού που διατέθηκε στα Νοσοκομεία της Αττικής και τις Υγειονομικές Περιφέρειες. Επίσης όλο αυτό το διάστημα το Κέντρο Επιχειρήσεων του ΙΣΑ και της Περιφέρειας διενεργεί σειρά δράσεων, με τη διεξαγωγή rapid test, ενώ η τηλεφωνική γραμμή 1110 παρέχει δωρεάν πληροφορίες και υποστήριξη στους πολίτες. Θέλουμε να δημιουργήσουμε μια Περιφέρεια πρότυπο σε θέματα πρόληψης. Για το λόγο αυτό υλοποιείται στο σύνολο των Περιφερειακών Ενοτήτων της Αττικής με τη στενή συνεργασία του Ελληνικού Δικτύου Υγιών Πόλεων του Π.Ο.Υ. και τους 66 Δήμους της Αττικής το πρόγραμμα Πρόληψης και Προσυμπτωματικού Ελέγχου Υγείας. Για να καταφέρουμε όμως να πετύχουμε τα μέγιστα αποτελέσματα θέλουμε συμμάχους τους πολίτες, καθώς είναι βαρύνουσας σημασίας το ζήτημα της ατομικής ευθύνης. Εμπιστευόμαστε τα επιστημονικά επιτεύγματα και τα αξιοποιούμε για την προστασία του πολίτη».

Δράση στο Μητροπολιτική Πάρκο «Αντώνης Τρίτσης»

Οι εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας συνεχίζονται και αύριο Παρασκευή 8 Απριλίου με την υλοποίηση της Δράσης «Προτεραιότητα στην Υγεία».

Η δράση ξεκινάει στις 10 το πρωί στο Μητροπολιτικό Πάρκο «Αντώνης Τρίτσης» και οργανώνεται από την Περιφέρεια Αττικής, το ΕΔΔΥΠΠΥ και τα ΚΕΠ Υγείας. Είναι υπό την αιγίδα του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και του Υπουργείου Υγείας.

Η δράση απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλους με σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση για την Υγεία μέσα από ψυχαγωγικές και βιωματικές δράσεις. Μεταξύ άλλων οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να προβούν σε δωρεάν ιατρικές εξετάσεις για προληπτικό έλεγχο, να ξεναγηθούν στο Πάρκο, να ενημερωθούν γύρω από θέματα όπως η οστεοπόρωση και οι σκελετικές παθήσεις.

Επίσης θα πραγματοποιούνται δράσεις ενημέρωσης για Πρώτες Βοήθειες, παιχνίδια μνήμης και εκπαίδευσης, ενώ θα δοθεί η ευκαιρία παρουσίασης της πιλοτικής εφαρμογής εικονικής πραγματικότητας (VR) η οποία χρησιμοποιείται για ανίχνευση νευρογνωστικών διαταραχών (μείζονες – άνοιες και ελάσσονες – ήπια γνωστική εξασθένιση) όπως η νόσος του Alzheimer από Ειδικούς Υγείας.

Ενδεικτικά το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

• Ενημέρωση και ευαισθητοποίηση σε θέματα αγωγής και προαγωγής υγείας από το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγειών Πόλεων Προαγωγής Υγείας «ΕΔΔΥΠΠΥ»
• Προγράμματα πληθυσμιακού ελέγχου, για την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού, του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας και του καρκίνου του προστάτη.
• Ενημέρωση για ιατρικές εξετάσεις Μαστογραφίας, Τέστ Παπανικολάου κ.α
• Rapid Test και ενημέρωση – ευαισθητοποίηση από Ψυχολόγους του Κέντρου Επιχειρήσεων «ΚΕΠΙΧ»
• Ενημέρωση και ευαισθητοποίηση από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό
• Ενημέρωση και εγγραφές νέων εθελοντών δοτών μυελού των οστών από το Σύλλογο ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΔΟΤΩΝ ΜΥΕΛΟΥ ΤΩΝ ΟΣΤΩΝ
• Δωρεάν προληπτικές εξετάσεις για παιδιά ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ
• Διενέργεια γρήγορης εξέτασης για HIV, HCV, HBV από την Κινητή Μονάδα της PRAKSIS
• Δράσεις Οδικής Ασφάλειας από Ι.Ο.Α.Σ
• Αθλητικές, δραστηριότητες, Ποδόσφαιρο,
• Μουσικό πρόγραμμα από το Μουσικό Σχολείο Ιλίου

Να σημειωθεί τέλος ότι στις φωτεινές πινακίδες στο οδικό δίκτυο ευθύνης της Περιφέρειας Αττικής, προβάλλεται συνεχώς ενημερωτικό υλικό για τις σχετικές δράσεις, όπως επίσης και για τις εθελοντικές αιμοδοσίες οι οποίες οργανώνονται στις 8 και 9 Απριλίου.

Διαβάστε επίσης

Διακοπές μέσω ΟΑΕΔ ακόμα και με μηδενική συμμετοχή – 12 διανυκτερεύσεις στην Εύβοια

Μπορεί να υπάρξει οργασμός από τα αυτιά;

Ραντεβού με την 4η δόση για τα άτομα ηλικίας άνω των 80 ετών, από σήμερα

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.