Τι θα κάνετε σε περίπτωση που μολυνθείτε από κορονοϊό

Μπορεί να είστε τριπλά εμβολιασμένοι, παρ’ όλα αυτά, ανακαλυπτείτε με απορία πως είστε θετικός στον κορονοϊό. Μην ταράζεστε και μην ανησυχείτε, ναι, μπορεί να συμβεί, η Όμικρον είναι μία υπερμεταδοτική μετάλλαξη και μπορεί να μολύνει ακόμα και εκείνους που έχουν εμβολιαστεί και με την τρίτη δόση. Ποιο είναι όμως το πλεονέκτημα; Ότι θα νοσήσετε ελαφριά, με ήπια συμπτώματα λόγω της προστασίας του εμβολίου.

Ωστόσο, και σε αυτή την περίπτωση, θα πρέπει να είστε προσεκτικοί σχετικά με τις κινήσεις σας. Ο Simon Kolstoe, μελετητής Βιοηθικής και Πανεπιστημιακής Δεοντολογίας στο Πανεπιστήμιο του Portsmouth ξεκαθαρίζει τι θα πρέπει να ακολουθήσουμε σε περίπτωση που νοσήσουμε τώρα:

Να βρίσκεστε σε επιφυλακή

Με την πλέον επικράτηση της Omicron 2, η οποία προκαλεί ηπιότερη νόσηση σε αντιδιαστολή με την αυξημένη μεταδοτικότητά της, ακόμα κι ένα ήπιο σύμπτωμα θα μπορούσε να αποτελεί προάγγελο της λοίμωξης COVID-19. Επομένως, για να αποφύγετε τη μετάδοση και ειδικότερα σε πιο ευάλωτες ομάδες, αποφύγετε όσο μπορείτε τις κοινωνικές σας επαφές, ειδικότερα εάν ήρθατε σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα.

Ρίξτε ρυθμούς σας

Η ηπιότητα των συμπτώματων δε σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι θα πρέπει να συμπεριφερθείτε στον οργανισμό σας σαν να είναι υγιής. Συνεπώς, αποφύγετε την άσκηση όσο νοσείτε, ακόμα και με ήπια συμπτώματα, αλλά και αφού αναρρώσετε έτσι ώστε να δώσετε στον οργανισμό σας το χρόνο να επανέλθει πλήρως.

Μάλιστα, ορισμένοι ειδικοί πιστεύουν ότι η βιαστική επιστροφή στην άσκηση μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο εμφάνισης της κόπωσης μετά την άσκηση, ένα σύμπτωμα της μακράς COVID. Σε αυτή τη διαδικασία αποκατάστασης, μπορείτε να δοκιμάσετε να κάνετε yoga για να δυναμώσετε τους πνεύμονες.

Μην ξεχνάτε τη μάσκα

Μπορεί πλέον η χρήση της μάσκας να μην είναι υποχρεωτική στους εξωτερικούς χώρους, όμως εάν έχετε έστω και την παραμικρή υποψία ότι ενδέχεται να νοσείτε, φορέστε τη μάσκα σας τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους.

Εμβολιαστείτε όχι μόνο για τον κορονοϊό

Παράλληλα με τον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού, εξίσου σημαντική θεωρείται και η θωράκιση, ειδικά των πιο ευάλωτων ομάδων, με το εμβόλιο της γρίπης. Όσον αφορά το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, φροντίστε να εμβολιαστείτε και με τις τρεις δόσεις.

Προστατεύστε τον περίγυρο

Κανένας δεν μπορεί να προβλέψει πότε ακριβώς θα νοσήσει, όμως είναι προτιμότερο να βάλετε σε προτεραιότητα την υγεία των γύρω σας παρά το να χάσετε μερικές συναντήσεις, αθλητικές δραστηριότητες ή ακόμα και τις διακοπές ή ένα ταξίδι.

Διαβάστε επίσης

5 περίεργα πράγματα που συμβαίνουν στο σώμα σου όταν ερωτεύεσαι

Αποζημίωση-μαμούθ σε γονείς: Το μοιραίο λάθος που άφησε μόνιμη βλάβη στο παιδί τους

Πώς να μιλήσω στο παιδί μου για τη μαθησιακή δυσκολία που αντιμετωπίζει

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.