Β.Κικίλιας: Ο συνδυασμός εμβολιασμού και τεστ θα μας οδηγήσει στην έξοδο από την πανδημία

Στην πλατεία Συντάγματος και το σταθμό Μετρό «Σύνταγμα», όπου Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ πραγματοποιούν δωρεάν δειγματοληπτικούς ελέγχους, βρέθηκαν το πρωί της Κυριακής,  ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας και ο πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας, Παναγιώτης Αρκουμανέας.

- Advertisement -

Ο υπουργός Υγείας, αφού ευχαρίστησε τον αντιπρόεδρο της Κομισιόν για την χρηματική εξ’ ολοκλήρου συνεισφορά της Επιτροπής στο πρόγραμμα των Κινητών Ομάδων Υγείας του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, αναφέρθηκε στη σημασία  του συνδυασμού εμβολιασμών και τεστ.

Όπως χαρακτηριστικά είπε, «εμβολιάζομαι, άρα χτίζω ένα τείχος ανοσίας» και από την άλλη «τεστάρομαι, άρα γνωρίζω σε ποια κατάσταση βρίσκομαι ως προς τη νόσο και παίρνω τα σωστά μέτρα ατομικής προστασίας, προφυλάσσω την οικογένειά μου και τους συνανθρώπους μου».

Ο συνδυασμός αυτών των δύο θα μας οδηγήσει στην έξοδο από την κρίση και στην επιστροφή στην κανονικότητα.

- Advertisement -

Αναφορικά με το Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμού ο κος Κικίλιας σημείωσε, πως προχωράμε με ταχείς ρυθμούς πλέον τους εμβολιασμούς – και θα προχωρήσουμε ακόμα ταχύτερα από τον επόμενο μήνα – είναι πάρα πολύ σημαντικός ο συνδυασμός.

Μαργαρίτης Σχοινάς: Η Ελλάδα κάνει ένα μικρό θαύμα στην αντιμετώπιση της πανδημίας

Από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς, τόνισε: Ξεκίνησα την επίσκεψή μου την Πέμπτη, επισκεπτόμενος το κέντρο εμβολιασμού «Προμηθέας» και την τελειώνω εδώ στις Κινητές Ομάδες Υγείας. Η εντύπωσή μου είναι ότι η Ελλάδα που είναι μια χώρα με δεδομένο μέγεθος και υποδομές, κάνει ένα «μικρό θαύμα» στην αντιμετώπιση της πανδημίας.

Ειδικά αυτό το πρόγραμμα των Κινητών Ομάδων Υγείας, είναι ένα σύμβολο μιας Ευρώπης που είναι κοντά στον πολίτη την ώρα της μάχης. Αυτά τα 500 οχήματα, ειδικά εξοπλισμένα, πληρωμένα 100% από την Ευρωπαϊκή Ένωση, επισκέπτονται όλη την επικράτεια, την κάθε εσχατιά της χώρας, τις δομές των ηλικιωμένων και πρωταγωνιστούν, όπως βλέπετε, σε ένα πολύ φιλόδοξο πρόγραμμα ελέγχου, τεστ, συμμετέχουν στη μεγάλη προσπάθεια του εμβολιασμού και, με λίγα λόγια, θεωρώ ότι είναι ό,τι πιο καλοξοδεμένο μπορούσε να κάνει η Ευρώπη με τα χρήματά της στην κορυφαία αυτή στιγμή της μάχης.

Η μάχη απέναντι στην πανδημία συνεχίζεται. Δεν έχουμε ακόμα τελειώσει, αλλά βλέπουμε πια μια προοπτική εξόδου και με όλες αυτές τις κοινές δράσεις των ελληνικών αρχών και με τη συμπαράσταση με την ευρωπαϊκή χρηματοδότηση και το πολύ φιλόδοξο πρόγραμμα του εμβολιασμού που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, είμαι σίγουρος ότι θα τα καταφέρουμε.

Παναγιώτης Αρκουμανέας: Οι ΚΟΜΥ αποτελούν ”όπλο” έναντι της πανδημίας

Στο σημαντικό έργο που προσφέρουν οι Κινητές Ομάδες του ΕΟΔΥ και του Υπουργείου Υγείας,αναφέρθηκε ο πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας, Παναγιώτης Αρκουμανέας.

Όπως είπε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ,οι ΚΟΜΥ, βρίσκονται παντου,  σε όλα τα νησιά, στα σύνορα, βοηθούν στους εμβολιασμούς, έχουν πάει σε εκατοντάδες ιδρύματα, έχουν εμβολιάσει χιλιάδες ανθρώπους που είχαν ανάγκη, ειδικά ηλικιωμένους που δεν μπορούσαν να πάνε στα εμβολιαστικά κέντρα, πήγαν οι Κινητές Ομάδες.

Πραγματικά σε αυτούς τους πολύ δύσκολους μήνες, αυτόν τον έναν χρόνο, οι Κινητές Ομάδες ήταν το «όπλο» που μας βοήθησε πάρα πολύ να αντιμετωπίσουμε την πανδημία με την επιτυχία που έχει μέχρι αυτή τη στιγμή στη χώρα μας. Ευχαριστούμε για ακόμη μία φορά την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τη χρηματοδότηση και τη στήριξη.

Παρακολουθούμε το θέμα των μεταλλάξεων

Αναφορικά με τις νέες μεταλλάξεις του κορονοϊού που εμφανίζονται πλέον και στην Ελλάδα ο κ. Κικίλιας, υπογράμμισε ότι υ πάρχει δίκτυο για την παρατήρηση και επίβλεψη των μεταλλάξεων στη χώρα εδώ και αρκετές εβδομάδες είπε και πρόσθεσε: «Πάντα μας απασχολούν οι μεταλλάξεις. Οι επιστήμονες παγκοσμίως παρακολουθούν το φαινόμενο» το οποίο όπως είπε «δημιουργεί νέα δεδομένα που πρέπει να αντιμετωπίσουμε», ενώ τόνισε «γνωρίζω ότι όλοι έχουμε προσπαθήσει πολύ και υπάρχουν αντικειμενικές δυσκολίες, όμως υπάρχει και η ελπίδα των εμβολίων που την βλέπουμε μπροστά μας. Είμαι πεπεισμένος πως θα τα καταφέρουμε».

Ο υπουργός Υγείας επισήμανε επίσης ότι «εξετάζουμε και την υλοποίηση και άλλων συνεργασιών με τον ιδιωτικό τομέα για να αντιμετωπίσουμε την πίεση που δέχεται το σύστημα Υγείας στην Αττική».

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.