ΠΙΣ: Σε οριακή κατάσταση ιατρεία και μικρά διαγνωστικά εργαστήρια, λόγω clawback

Σε οριακή κατάσταση βρίσκονται εκατοντάδες μικρά ιατρεία και διαγνωστικά εργαστήρια σε όλη τη χώρα εξαιτίας των εξαντλητικών «κουρεμάτων» που κάνει ο ΕΟΠΥΥ στα εισοδήματά τους επισημαίνει ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ).

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του πρόκειται για το περιβόητο clawback που στραγγαλίζει τα μικρά ιατρεία και εργαστήρια και στερεί περίπου το 70% των εισοδημάτων των γιατρών και των διαγνωστικών εργαστηρίων. Γι’ αυτό ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος θεωρεί επιβεβλημένη τη γενναία διαγραφή μεγάλου μέρους του clawback των προηγουμένων ετών.

Χαρακτηριστικό είναι ότι η συσσώρευση των προηγούμενων clawback, μαζί με το 70% του τρέχοντος, έχουν επιφέρει στραγγαλισμό, κυρίως των μικρών και μεσαίων διαγνωστικών μονάδων.

Σε οριακή κατάσταση τα ιατρεία και διαγνωστικά εργαστήρια 

Μέτρα για τον περιορισμό του clawback ή και την κατάργησή του έχουν κατά καιρούς προταθεί. Όμως όχι μόνο δεν έχουν βρει την κατάλληλη εφαρμογή, αλλά μέχρι την πιθανή υλοποίησή τους είναι βέβαιο ότι, μαζί με την σχεδιαζόμενη θέσπιση των λεγόμενων ποιοτικών κριτηρίων που σχεδιάζει το υπουργείο Υγείας, θα αφορούν πια μόνον τους λίγους εναπομείναντες Ομίλους.

Στις συνθήκες πρωτοφανούς ακρίβειας που επικρατεί στις ημέρες μας η κατάσταση γίνεται ακόμη πιο ασφυκτική.

Η λύση που προτείνεται από τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο ανταποκρίνεται στις δημιουργηθείσες συνθήκες και στη λογική ενός μη εξυπηρετούμενου χρέους. Η λύση αυτή είναι η γενναία διαγραφή μεγάλου μέρους του clawback προηγουμένων ετών, μαζί με την επίσπευση όσων προτάσεων έχουν υπάρξει προς το υπουργείο από τα θεσμικά όργανα και τους επιστημονικούς και επαγγελματικούς φορείς.

Διαβάστε επίσης 

Χαλάρωση μέτρων: Ένα self test στα σχολεία – 100% πληρότητα στα γήπεδα

Επιστράτευσαν γερανό για να δουν νεογέννητο και εμείς ακόμα χαμογελάμε – Απολαύστε τους

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.