ΙΣΑ: Φάρμακα και υγειονομικό υλικό στην Ουκρανία

Δράσεις ενίσχυσης των αμάχων που αυτή τη στιγμή δοκιμάζονται στην Ουκρανία, ετοιμάζει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών. 

Ειδικότερα, το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών πρόκειται να αποστείλει 20 κούτες με φάρμακα και υγειονομικό υλικό, σε δομές υγείας της πληττόμενης Ουκρανίας. Παράλληλα, ο  Γιώργος Πατούλης, ζήτησε να τεθεί σε ετοιμότητα, η Ομάδα Δράσης του ΙΣΑ και της Περιφέρειας Αττικής.

Ο πρόεδρος του ΙΣΑ, Γιώργος Πατούλης δήλωσε τα εξής:

«Οφείλουμε να σταθούμε δίπλα στους συνανθρώπους μας που αυτή τη στιγμή δοκιμάζονται.
Ετοιμάζουμε ως ΙΣΑ και Περιφέρεια Αττικής δράσεις ενίσχυσης των αμάχων, με προϊόντα πρώτης και άμεσης ανάγκης. Δυστυχώς είναι προ των πυλών, μια τεράστια ανθρωπιστική κρίση όχι μόνο στην Ουκρανία αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη, με προσφυγικές ροές, οικονομική κρίση και ξεριζωμό χιλιάδων ανθρώπων. Προσευχόμαστε και ελπίζουμε για κατάπαυση του πυρός».

Να ανοίξουν οι δρόμοι στην Ουκρανία, ζητούν οι Γιατροί του Κόσμου

Στο μεταξύ, οι Γιατροί του Κόσμου ζητούν να ανοίξουν οι δρόμοι στην Ουκρανία ώστε να μπορέσει να φτάσει η ανθρωπιστική βοήθεια στον άμαχο πληθυσμό.

Όπως αναφέρουν, οι περιοχές Ντονέτσκ και Λουχάνσκ αντιμετωπίζουν το μεγαλύτερο πρόβλημα αυτή τη στιγμή, καθώς μετά την αυτοανακήρυξή τους σε ανεξάρτητες περιοχές είναι πολύ δύσκολο να φτάσουν στο σημείο για να βοηθήσουν τον κόσμο.

Όπως αναφέρουν: «Ως ανθρωπιστική οργάνωση, έχουμε δέσμευση απέναντι στον πληγέντα άμαχο πληθυσμό, ιδίως στις αυτοανακηρυχθείσες ανεξάρτητες δημοκρατίες Ντονέτσκ και Λουχάνσκ. Όσοι ζουν εκεί θα αντιμετωπίσουν μεγάλες δυσκολίες στην πρόσβαση σε υγειονομική περίθαλψη και ψυχολογική υποστήριξη σε μια εποχή που αυτή είναι τόσο επειγόντως απαραίτητη».

Οι Γιατροί του Κόσμου τονίζουν χαρακτηριστικά ότι το 30% του κόσμου εκεί είναι άνω των 60 ετών και χρειάζονται φάρμακα και παρακολούθηση. «Φοβόμαστε για τη ζωή των ασθενών μας σε μια περιοχή, όπου το 30% είναι άνω των 60 ετών και χρειάζονται συνεχή παρακολούθηση και πρόσβαση σε φάρμακα για τις χρόνιες ασθένειες από τις οποίες πάσχουν.

Τώρα που οι Κινητές μας μονάδες δεν μπορούν να λειτουργήσουν, η κατάσταση γι’ αυτούς είναι πιο δύσκολη από ποτέ» υπογραμμίζουν.

Διαβάστε επίσης

Τι να πούμε για τον πόλεμο στην Ουκρανία στα παιδιά – Τα ναι και τα όχι 

H «σιδηρά» Θεανώ Καρποδίνη, τα νέα καθήκοντα Καραμπίνη και η αστραφτερή Ντενίζ

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.