Νέοι θάνατοι και κρούσματα COVID το τελευταίο 24ωρο παγκοσμίως

Νέοι θάνατοι και νέα κρούσματα κορονοϊού ανακοινώθηκαν το τελευταίο 24ωρο παγκοσμίως. Σε μια άλλη εξέλιξη στο μέτωπο της πανδημίας, η Γαλλία, αίρει περιορισμούς για εμβολιασμένους ταξιδιώτες ενώ η Κίνα έδωσε το πράσινο φως για τη χρήση “υπό προϋποθέσεις” του φαρμάκου κατά της COVID-19 του αμερικανικού φαρμακευτικού ομίλου Pfizer.

Βραζιλία

Η Βραζιλία ανακοίνωσε 166.009 νέα κρούσματα κορωνοϊού, ενώ 1.135 ασθενείς έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας επιπλοκών της Covid-19 το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας χθες Παρασκευή.

Η χώρα της Λατινικής Αμερικής αριθμεί 27.285.509 επιβεβαιωμένα κρούσματα από την έναρξη της πανδημίας, ενώ τα θύματα της Covid-19 έχουν ανέλθει σε 637.152, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Γερμανία

Στα επιβεβαιωμένα κρούσματα του SARS-CoV-2 στη Γερμανία προστέθηκαν ακόμη 209.789 τις προηγούμενες 24 ώρες, με το σύνολο των μολύνσεων από την έναρξη της πανδημίας να ανέρχεται πλέον σε 12.219.501, ανακοίνωσε σήμερα το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ, ο φορέας επιδημιολογικής επιτήρησης της χώρας.

Το προηγούμενο 24ωρο άλλοι 198 ασθενείς έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας επιπλοκών της COVID-19, ανεβάζοντας πλέον τον συνολικό απολογισμό των θυμάτων της νόσου στη χώρα σε 119.877, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Μαλαισία

Η Μαλαισία ανακοίνωσε 20.939 νέα κρούσματα κορωνοϊού, ανεβάζοντας τον συνολικό απολογισμό των μολύνσεων από την έναρξη της πανδημίας σε 2.996.361, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Υπουργείου Υγείας.

Το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 24 θάνατοι ασθενών εξαιτίας επιπλοκών της Covid-19, με αποτέλεσμα ο μέχρι σήμερα απολογισμός των θυμάτων της νόσου να ανέρχεται πλέον σε 32.099.

Την Παρασκευή χορηγήθηκαν στη Μαλαισία 160.193 δόσεις εμβολίων κατά της Covid-19. Το 80,2% του πληθυσμού έχει εμβολιαστεί με τουλάχιστον μία δόση, το 78,8% είναι πλήρως εμβολιασμένο, ενώ 40% έχει λάβει τη λεγόμενη αναμνηστική δόση του εμβολίου.

Σιγκαπούρη

Η Σιγκαπούρη ανακοίνωσε 9.930 νέα κρούσματα κορωνοϊού χθες Παρασκευή, ανεβάζοντας τον συνολικό απολογισμό των μολύνσεων από την έναρξη της πανδημίας σε 449.570, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.

Στα νοσοκομεία της χώρας βρίσκονται 1.205 ασθενείς με Covid-19, εκ των οποίων 21 νοσηλεύονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ).

Το τελευταίο 24ωρο τρεις ασθενείς έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας επιπλοκών της Covid-19, ανεβάζοντας σε 885 τον αριθμό των θυμάτων της νόσου στη μικρότερη χώρα της νοτιοανατολικής Ασίας.

Σε 50.407 ανέρχονται τα νέα κρούσματα του κορωνοϊού που καταγράφηκαν το 24ωρο που πέρασε στην Ινδία, σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας της χώρας.

Ινδία

Οι νέοι θάνατοι από την COVID-19 που καταγράφηκαν το προηγούμενο 24ωρο ανέρχονται σε 804 και με αυτούς ανεβαίνει σε 507.981 ο συνολικός αριθμός τους στην Ινδία, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας.

Με τα νέα κρούσματα που καταγράφηκαν το προηγούμενο 24ωρο, ο συνολικός αριθμός τους στη χώρα ανέρχεται πλέον σε 42,59 εκατομμύρια, σύμφωνα και πάλι με το Υπουργείο Υγείας της Ινδίας.

Ιταλία

Στην Ιταλία καταγράφηκαν στην Ιταλία 67.152 κρούσματα κορωνοϊού και 334 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους. Συνολικά, πραγματοποιήθηκαν 663.786 διαγνωστικά τεστ, με το 10,1% από τα οποία προέκυψε θετικό.

Οι ασθενείς με Covid-19 που βρίσκονται στις μονάδες εντατικής θεραπείας είναι 1.265.

Γαλλία

Εξάλλου, η Γαλλία καταργεί από το Σάββατο την υποχρέωση διενέργειας τεστ κατά την αναχώρησή τους για τους εμβολιασμένους ταξιδιώτες που έρχονται στη χώρα, ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

“Το πιστοποιητικό εμβολιασμού καθίσταται εκ νέου επαρκές για την άφιξη στη Γαλλία, όποια κι αν είναι η χώρα προέλευσης, όπως συνέβαινε πριν από τη διασπορά της παραλλαγής Ομικρον”, αναφέρεται σε δελτίο Τύπου του πρωθυπουργού της χώρας Ζαν Καστέξ.

“Για τους εμβολιασμένους ταξιδιώτες, κατά την έννοια του ευρωπαϊκού κανονισμού, πλέον κανένα τεστ δεν θα απαιτείται κατά την αναχώρηση”, επισημαίνεται στο δελτίο τύπου, που επικαλείται “τη νέα φάση της πανδημίας που χαρακτηρίζεται, στις περισσότερες χώρες, από την επικράτηση της παραλλαγής Ομικρον και ένα αυξημένο ποσοστό εμβολιασμών”.

Για τους ανεμβολίαστους ταξιδιώτες, η υποχρέωση να επιδεικνύουν ένα αρνητικό τεστ για να μεταβούν στη Γαλλία παραμένει, όμως “τα μέτρα κατά την άφιξη (τεστ, απομόνωση) αίρονται, όταν θα έρχονται από μια χώρα της “πράσινης” λίστας, δηλαδή χώρες όπου ο κορωνοϊός κυκλοφορεί λιγότερο.

Αντιθέτως, οι ανεμβολίαστοι ταξιδιώτες, που θα φθάνουν από μια χώρα της “πορτοκαλί” λίστας θα πρέπει να συνεχίζουν να “δηλώνουν έναν επιτακτικό λόγο που θα δικαιολογεί την αναγκαιότητα της άφιξής τους στη μητροπολιτική Γαλλία και μπορεί να υποβάλλονται σε δειγματοληπτικό τεστ κατά την άφιξή τους”, εξηγεί το Ματινιόν.

Κίνα

Η Κίνα έδωσε το πράσινο φως για τη χρήση “υπό προϋποθέσεις” του φαρμάκου κατά της COVID-19 του αμερικανικού φαρμακευτικού ομίλου Pfizer, το οποίο κυκλοφορεί υπό την εμπορική ονομασία Paxlovid, ανακοίνωσε η εθνική υπηρεσία φαρμάκων της χώρας.

Η απόφαση αυτή λαμβάνεται καθώς το Πεκίνο φιλοξενεί τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες και την ώρα που η χώρα αντιμετωπίζει κάποιες μικρές σποραδικές εστίες του ιού.

Ωστόσο οι κινεζικές αρχές δεν έχουν εγκρίνει κανένα ξένο εμβόλιο κατά της COVID-19 μέχρι στιγμής.

Διαβάστε επίσης

Αυτή είναι η τσάντα που ετοίμασε για τη μητέρα της που μπήκε στο νοσοκομείο με COVID

Πρώτος θάνατος από τον ιό Lassa στη Βρετανία – Χαρακτηρίζεται δυνητική πανδημία

EΜΑ: Στο μικροσκόπιο αναφορές για διαταραχές σε γυναίκες, μετά από εμβολιασμό με mRNA

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.