Αρεταίειο Νοσοκομείο : Δωρεάν εξετάσεις αίματος και φερριτίνης

Δωρεάν εξετάσεις γενικής αίματος και φερριτίνης, καθώς και αιματολογική συμβουλευτική σε ενήλικες γυναίκες όλων των ηλικιών στο Αρεταίειο Νοσοκομείο του ΕΚΠΑ στις 25 και 26 Νοεμβρίου (9.00-14.30), στο πλαίσιο της ευαισθητοποίησης για την σιδηροπενική αναιμία.  Τις δωρέαν εξετάσεις προσφέρουν το Αιματολογικό Εργαστήριο – Ν.Υ.Αιμοδοσίας (Διευθύντρια: Καθηγήτρια Μαριάννα Πολίτου) σε συνεργασία με τη Β’ Μαιευτική-Γυναικολογική Κλινική (Διευθυντής: Καθηγητής Νίκος Βλάχος).

Ραντεβού για δωρέαν εξετάσεις 

Λόγω των συνθηκών της πανδημίας COVID-19, οι θέσεις είναι καθορισμένες και περιορισμένες. Για τον προγραμματισμό των ραντεβού το τηλέφωνο επικοινωνίας είναι: 210-7286234.

Σιδηροπενική αναιμία 

Η σιδηροπενική αναιμία, η οποία οφείλεται σε έλλειψη σιδήρου στον οργανισμό, είναι η πιο συχνή αναιμία παγκοσμίως και αφορά κυρίως βρέφη, παιδιά και γυναίκες αναπαραγωγικής ηλικίας. Ιδιαίτερα κατά την εγκυμοσύνη, το 1/3 των γυναικών κατά το 3ο τρίμηνο μπορεί να εμφανίσει σιδηροπενία (χαμηλά επίπεδα σιδήρου).

Αιτίες και συμπτώματα 

Οι αιτίες που οδηγούν σε σιδηροπενία είναι α) η ελαττωμένη πρόσληψη σιδήρου μέσω τροφής β) η δυσαπορρόφηση (μειωμένη απορρόφηση του σιδήρου της τροφής από το έντερο) γ) η απώλεια αίματος (π.χ από το γαστρεντερικό σύστημα, έμμηνος ρύση) δ) οι αυξημένες ανάγκες (παιδιά , έγκυες)

Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν την ωχρότητα, την εύκολη κόπωση, το αίσθημα παλμών αλλά και την γλωσσίτιδα, την κοιλονυχία, την τριχόπτωση.

Διαβάστε επίσης 

Μητσοτάκης: Μπόνους σε 100.000 υγειονομικούς και ΕΚΑΒ – Πόσα χρήματα θα πάρουν

Πολυκυστικές ωοθήκες: Μην αγνοείτε τα συμπτώματα

Πόσες είναι οι πιθανότητες νόσησης και νοσηλείας μετά την τρίτη δόση εμβολίου;

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.