Ημέρα ευαισθητοποίησης για την σιδηροπενική αναιμία

Η σιδηροπενική αναιμία, η οποία οφείλεται σε έλλειψη σιδήρου στον οργανισμό, είναι η πιο συχνή αναιμία παγκοσμίως και αφορά κυρίως βρέφη, παιδιά και γυναίκες αναπαραγωγικής ηλικίας. Ιδιαίτερα κατά την εγκυμοσύνη, το 1/3 των γυναικών κατά το 3ο τρίμηνο μπορεί να εμφανίσει σιδηροπενία (χαμηλά επίπεδα σιδήρου).

Δωρεάν εξετάσεις γενικής αίματος και φερριτίνης στις 25/11 και 26/11 για γυναίκες στο Αρεταίειο Νοσοκομείο του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Οι αιτίες

Οι αιτίες που οδηγούν σε σιδηροπενία είναι α) η ελαττωμένη πρόσληψη σιδήρου μέσω τροφής β) η δυσαπορρόφηση (μειωμένη απορρόφηση του σιδήρου της τροφής από το έντερο) γ) η απώλεια αίματος (π.χ από το γαστρεντερικό σύστημα, έμμηνος ρύση) δ) οι αυξημένες ανάγκες (παιδιά , έγκυες).

Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν την ωχρότητα , την εύκολη κόπωση , το αίσθημα παλμών αλλά και την γλωσσίτιδα, την κοιλονυχία, τη τριχόπτωση.

Στο πλαίσιο της ευαισθητοποίησης για την σιδηροπενική αναιμία το Αιματολογικό Εργαστήριο – Ν.Υ.Αιμοδοσίας (Διευθύντρια: Καθηγήτρια Μαριάννα Πολίτου) σε συνεργασία με τη Β’ Μαιευτική-Γυναικολογική Κλινική (Διευθυντής: Καθηγητής Νίκος Βλάχος) προσφέρουν δωρεάν εξετάσεις γενικής αίματος και φερριτίνης και αιματολογική συμβουλευτική σε ενήλικες γυναίκες όλων των ηλικιών στο ΑΡΕΤΑΙΕΙΟ Νοσοκομείο του ΕΚΠΑ στις 25 και 26/11 (9.00-14.30)

Ραντεβού

Λόγω των συνθηκών της πανδημίας COVID-19, οι θέσεις είναι καθορισμένες και περιορισμένες. Για τον προγραμματισμό των ραντεβού το τηλέφωνο επικοινωνίας είναι: 210-7286234

Διαβάστε επίσης

Ενισχυτικές δόσεις εμβολίων: Ποιες οι οδηγίες του FDA και του CDC

Κορονοϊός: 5.991 τα νέα κρούσματα, 594 οι διασωληνωμένοι, 69 θάνατοι

Νέα Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων Δημόσιας Υγείας με πρόεδρο τον Σωτήρη Τσιόδρα

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.