Σε 10ήμερη καραντίνα οι ανεμβολίαστοι Έλληνες που φτάνουν Γερμανία

Αλλάζουν τα δεδομένα για τους ταξιδιώτες που θέλουν να επισκεφθούν τη Γερμανία. Από την Κυριακή (21/11) στις «περιοχές υψηλού κινδύνου» κατατάσσονται η Ελλάδα, η Ολλανδία, το Βέλγιο και η Ιρλανδία, σύμφωνα με ανακοίνωση του Ινστιτούτου «Ρόμπερτ Κοχ».

Λόγω της αύξησης των κρουσμάτων κορονοϊού, όποιος φθάνει στη Γερμανία από τις προαναφερθείσες χώρες και δεν έχει πιστοποιητικό εμβολιασμού κατά της Covid-19 ή ανάρρωσης από τη νόσο, θα πρέπει να παραμείνει σε καραντίνα 10 ημερών.

Πότε θα υποβληθεί σε τεστ στη Γερμανία

Θα μπορεί ωστόσο να υποβληθεί σε τεστ μετά την 5η ημέρα και, εφόσον είναι αρνητικό, να απαλλαγεί από την υποχρέωση παραμονής σε περιορισμό.

Ο κανόνας ισχύει και για τα παιδιά, αλλά, όταν πρόκειται για άτομα κάτω των 12 ετών, η καραντίνα λήγει αυτομάτως μετά την 5η ημέρα, χωρίς την υποχρέωση του τεστ.

Επιπλέον, όσοι πρόκειται να ταξιδέψουν προς τη Γερμανία από χώρα «υψηλού κινδύνου», θα πρέπει να συμπληρώνουν ψηφιακό έγγραφο, στο οποίο θα καταχωρούν και το πιστοποιητικό τους (εμβολιασμού, ανάρρωσης, διαγνωστικού τεστ).

Διαβάστε επίσης

Συγκλονίζει η μητέρα της Ελένης Τοπαλούδη: «Μου την πήραν από την αγκαλιά μου, δεν τη χάρηκα»

Νηστεία Χριστουγέννων: Πόσο διαρκεί και από τι νηστεύουμε;

COVID-19 στην Ευρώπη: Αγώνας δρόμου για να “σωθούν” τα Χριστούγεννα

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.