Παγκόσμια Ημέρα Ψωρίασης: «Ενωμένοι αναλαμβάνουμε τώρα δράση»

Εν όψει της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας Ψωρίασης,  o Πανελλήνιος Σύλλογος «Επιδέρμια», διοργανώνει την Τρίτη 2 Νοεμβρίου στις 18:30, διαδικτυακή ενημερωτική εκδήλωση για την Ψωρίαση.

Παγκόσμια Ημέρα Ψωρίασης

Φέτος γιορτάζεται για 17η χρονιά σε περισσότερες από 50 χώρες, με κεντρικό μήνυμα «Ενωμένοι αναλαμβάνουμε τώρα δράση». Δηλώνοντας ότι οι ασθενείς από κάθε γωνιά του κόσμου. ενωμένοι αναλαμβάνουν δυναμικές δράσεις για να γίνει γνωστό το πραγματικό φορτίο της ψωρίασης. Και να διεκδικήσουν καλύτερη φροντίδα υγείας.

H Ψωρίαση είναι μία χρόνια πάθηση που συνοδεύεται συχνά από άλλα νοσήματα και επιφέρει σημαντική επιβάρυνση της ποιότητας ζωής του ατόμου.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, οι περισσότεροι ασθενείς τη χαρακτηρίζουν ως σοβαρό πρόβλημα, που πέρα από την υγεία τους. Επηρεάζει την ψυχολογική. κοινωνική και επαγγελματική τουςζ ζωή. Το 77% των ασθενών έχει βιώσει στιγματισμό.

Δράσεις Ασθενών

Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου «Επιδέρμια», Ρένος Βαμβακούσης, δήλωσε: « Το φετινό μήνυμα της Παγκόσμιας Ημέρας Ψωρίασης αφορά τη δράση των ασθενών σε μία ενιαία και δυνατή φωνή.

Είναι ύψιστης σημασίας το να αναδείξουμε την πραγματική εικόνα της νόσου, συμβάλλοντας με τον τρόπο αυτό. στην αύξηση της ευαισθητοποίησης της Πολιτείας και των συμπολιτών μας».

Οι διαδικτυακές δράσεις του Συλλόγου «Επιδέρμια» πραγματοποιούνται με την ευγενική υποστήριξη των φαρμακευτικών εταιρειών GENESIS PHARMA και JANSSEN.

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά από τη σελίδα Facebook του Συλλόγου www.facebook.com/www.epidermia.gr.

Διαβάστε επίσης

Δέκα αλήθειες για την ψωρίαση

Ηπατικό κώμα: Τι είναι αυτό, που επέφερε τον θάνατο της Φ. Γεννηματά

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.