Με αυτά τα 5 πράγματα φέρνετε τους κοριούς στο σπίτι σας

Από καταστήματα λιανικής έως ξενοδοχεία πέντε αστέρων, οι κοριοί υπάρχουν παντού. Κατοικούν εκεί που κατοικούν και οι άνθρωποι, ακόμα και αν δεν τους βλέπουμε.

Το να απαλλαγείτε από αυτά τα παράσιτα δεν είναι εύκολο και χρειάζεστε τη βοήθεια επαγγελματία.

Ωστόσο, μπορείτε να περιορίσετε την είσοδό τους στο σπίτι, γνωρίζοντας σε ποια αντικείμενα μπορεί να κρυφτούν και άθελά σας να τα μεταφέρετε μαζί σας.

Βαλίτσες

Επιστρέφετε από τις διακοπές σας μαζί με τις βαλίτσες σας. Όπως λέει όμως η εντομολόγος Nancy Troyano, PhD, BCE, οι κοριοί κάνουν συχνά βόλτα στις αποσκευές, και έτσι οι ιδιοκτήτες τους μεταφέρουν το πρόβλημα στο σπίτι.

Για να το αποφύγετε αυτό, η Troyano συνιστά να ανοίγετε τις βαλίτσες σας στα ξενοδοχεία χωρίς να αυτές να ακουμπούν σε ταπετσαρίες επίπλων και μην τις αφήνετε μέσα στις ντουλάπες των ξενοδοχείων, ακόμα και αν πρόκειται για ξενοδοχείο 5 αστέρων.

Ρούχα

Μην κρεμάτε το νέο ρούχο που μόλις αγοράσατε στην ντουλάπα σας. Κοιτάξτε προσεκτικά αν κινείται κάτι, αλλά ούτε αυτό σας εξασφαλίζει γιατί μπορεί να υπάρχουν αυγά κοριού τα οποία εντοπίζονται πολύ δύσκολα.

Μην ξεχνάτε ότι τα ρούχα πριν φτάσουν στις κρεμάστρες των καταστημάτων έχουν περάσει από σημεία παραγωγής, μεταφοράς και διάθεσης.

Πριν λοιπόν κρεμάσετε το νέο σας ρούχο στην ντουλάπα, πλύντε το καλά στο πλυντήριο ή το χέρι, ανάλογα με το υλικό του.

Έπιπλα

Τα έπιπλα μπορούν να φιλοξενήσουν ζωύφια ή τα αυγά τους. Τα έπιπλα με ταπετσαρία είναι ιδανικός τόπος για τους κοριούς. Η λύση στο πρόβλημα είναι να κοιτάξετε καλά καλά το νέο έπιπλο που αγοράσατε και γενικώς να ελέγχετε συχνά τα έπιπλα σας και να καθαρίζετε το ύφασμα όσο είναι δυνατόν. Ζητήστε και τη συμβουλή ειδικού.

Τσάντες

Άλλος ένας τρόπος μεταφοράς κοριών είναι όταν αφήνουμε τις τσάντες μας στο έδαφος. Ο κοριός μπορεί να φωλιάσει στις ραφές μιας τσάντας και κανείς δεν θα το καταλάβει.

Λούτρινα ζωάκια

Τα χαριτωμένα κουκλάκια μπορεί και αυτά να αποτελέσουν αιτία εισόδου των κοριών στο σπίτι σας.

Οι κοριοί μπορούν να φωλιάσουν στη «γούνα» του λούτρινου, όπως ακριβώς συμβαίνει και με τα ρούχα.

Όσο κι αν το παιδί σας θέλει να έχει αγκαλιά το καινούριο του αρκουδάκι, καλό θα είναι προηγουμένως να το πλύνετε στο πλυντήριο και να το στεγνώσετε πολύ καλά.

Πηγή: bestlifeonline.com

Διαβάστε επίσης

Η… μάχη της συσκευασίας: Δεν θα πιστεύετε ποια είναι η πιο φιλική για το περιβάλλον

Προσοχή αν έχετε στο σπίτι σας χελωνάκια σε γυάλα

Αυτό που πρέπει να έχετε οπωσδήποτε στις διακοπές – δεν σας περνάει από το μυαλό

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.