Το 44% του ενήλικου πληθυσμού της χώρας δεν έχει κάνει ούτε μία δόση του εμβολίου για τον κορωνοϊό

Η εβδομάδα αυτή που φτάνει στο τέλος της σήμερα χαρακτηρίστηκε από ανησυχητική αύξηση των κρουσμάτων συν το γεγονός ότι πλέον οι ειδικοί μιλούν για εξάπλωση στην κοινότητα της μετάλλαξης Δέλτας.

Η χθεσινή ανακοίνωση του ΕΟΔΥ

1.997 μολύνσεις κορωνοϊού ανακοινώθηκαν το τελευταίο 24ωρο, γεγονός που κρατά σε εγρήγορση την ειδική επιτροπή λοιμωξιολόγων, αλλά και την κυβέρνηση που πλέον βρίσκεται σε έναν αγώνα δρόμου ώστε να πεισθούν οι πολίτες που ακόμη δεν έχουν εμβολιαστεί για την αναγακιότητα του εμβολίου.
Τα νούμερα δείχνουν ότι το 44% του ενήλικου πληθυσμού της χώρας δεν έχει κάνει ούτε μία δόση του εμβολίου για τον κορωνοϊό, ενώ συγκεκριμένες ομάδες πληθυσμού είναι πάρα πολύ χαμηλά στα ποσοστά. Πιο αναλυτικά, η ηλικιακή ομάδα 18- 24 ετών που είναι κι αυτή που κινδυνεύει περισσότερο από το νέο στέλεχος του ιού είναι σε ποσοστό 83,5% ανεμβολίαστη. Οι άνθρωποι 30-39 ετών σε ποσοστό 61% παραμένουν ανεμβολίαστοι.

Κανένας εφησυχασμός

Στις ηλικιακές ομάδες που ανησυχούν περισσότερο τους ειδικούς, δηλαδή στους ανθρώπους 50-59 ετών και 80 και άνω, τα ποσοστό των ανεμβολίαστων παρότι είναι πιο χαμηλά, δεν επιτρέπουν σε καμία περίπτωση τον εφησυχασμό. Οι πολίτες ηλικίας 50-59 ετών είναι ανεμβολίαστοι σε ποσοστό 36,20%, ενώ στους 80χρονους το ποσοστό είναι 30,20%.

“Πρωταθλητές” του εμβολιασμού τα βόρεια προάστια

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, «πρωταθλητές» στον εμβολιασμό είναι οι κάτοικοι των βορείων προαστίων, έχοντας εμβολιαστεί με μια δόση σε ποσοστό 81% και πλήρως εμβολιασμένοι το 60%.
Στην ανατολική Αττική με μια δόση έχει εμβολιαστεί το 21,97% ενώ μόλις το 15,88% είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Στη Δυτική Αττική το 21% έχει εμβολιαστεί με μία δόση και το 16,30% είναι πλήρως εμβολιασμένο. Και ο νότιος τομέας της Αττικής έχει χαμηλό ποσοστό εμβολιασμών με το δείκτη της θετικότητας καθημερινά να ανεβαίνει.

Διαβάστε επίσης

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.