Self test: Συνεχίζεται η διάθεσή τους από τα φαρμακεία

Δεκτό έκανε το αίτημα του υπουργείου Υγείας, για παράταση διάθεσης των αυτοδιαγνωστικών τεστ από τα φαρμακεία , η πλειοψηφία του ΔΣ του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ), σε σημερινή συνεδρίαση, με ψήφους 11 υπερ , 3 κατά και 1 λευκό.

Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος θέτει ωστόσο ως προϋπόθεση στην κυβέρνηση τα τεστ να δίνονται μαζικά στους δικαιούχους, για να μην δημιουργείται συνωστισμός στα φαρμακεία, δηλάδη 4 τον Ιούλιο και 4 τον Άυγουστο.

«Το αίσθημα ευθύνης για την προσπάθεια ελέγχου της Πανδημίας και η Κοινωνική μας Ευαισθησία για την προστασία των πολιτών δεν μας επιτρέπουν άλλες σκέψεις.

Ως Φαρμακοποιοί στεκόμαστε δίπλα στους πολίτες και στηρίζουμε την προστασία τους από τον Κορονοϊό», δήλωσε ο Πρόεδρος του Π.Φ.Σ. κ. Απόστολος Βαλτάς, μετά το τέλος της συνεδρίασης.

Την ίδια ώρα, ανοικτό παραμένει τι θα αποφασίσει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής και ο φαρμακευτικός Σύλλογος Αχαϊας, καθώς έχουν εκφράσει την αντίθεσή τους στη συνέχιση της διανομής.

Στις 24 Ιουνίου, συνεδριάζει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής για το θέμα.

Υπενθυμίζεται, πως για την περιοχή της Αχαΐας όπου ο τοπικός Φαρμακευτικός Σύλλογος έχει αποφασίσει την αναστολή διάθεσης self-tests, η κυβέρνηση, θα χρησιμοποιήσει ως εναλλακτικό κανάλι τα σούπερ μάρκετ της περιοχής, με τα οποία υπάρχει συμφωνία.

Το ίδιο σχέδιο θα αξιοποιηθεί και στην Αττική σε περίπτωση που ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής επιμείνει στην άρνησή του για τη διανομή των οικιακών τεστ.

Η εφοδιαστική αλυσίδα των self-tests μέσω των φαρμακαποθηκών θα συνεχίσει τον εφοδιασμό όσων φαρμακείων επιθυμούν να τα διαθέτουν.

Διαβάστε επίσης

Συνεδριάζουν οι φαρμακοποιοί για τη δωρεάν διάθεση των self tests

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.