Συνεδριάζουν οι φαρμακοποιοί για τη δωρεάν διάθεση των self tests

Συνεδριάζει το μεσημέρι της Τρίτης 22/6 το διοικητικό συμβούλιο του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου με βασικό θέμα το αίτημα της κυβέρνησης να συνεχιστεί η διάθεση των self tests από τα φαρμακεία.

Την περασμένη Τετάρτη το δ.σ. του ΠΦΣ είχε συναντηθεί με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη προκειμένου να διερευνηθεί αν και με ποιες προυποθέσεις θα εξακολουθήσουν οι φαρμακοποιοί να παρέχουν δωρεάν τα self tests στους πολίτες που είναι υποχρεωμένοι να υποβάλλονται σε αυτοδιαγνωστικό έλεγχο.

Υπενθυμίζεται, πως για την περιοχή της Αχαΐας όπου ο τοπικός φαρμακευτικός Σύλλογος έχει αποφασίσει την αναστολή διάθεσης self-tests, η κυβέρνηση, θα χρησιμοποιήσει ως εναλλακτικό κανάλι τα σούπερ μάρκετ της περιοχής, με τα οποία υπάρχει συμφωνία.

Το ίδιο σχέδιο θα αξιοποιηθεί και στην Αττική σε περίπτωση που ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής επιμείνει στην άρνησή του για τη διανομή των οικιακών τεστ.

Η εφοδιαστική αλυσίδα των self-tests μέσω των φαρμακαποθηκών θα συνεχίσει τον εφοδιασμό όσων φαρμακείων επιθυμούν να τα διαθέτουν.

Διαβάστε επίσης

Σύγχυση με τη διάθεση των self tests από τα σούπερ μάρκετ – Τι αποφάσισαν οι φαρμακοποιοί Αττικής και Θεσσαλονίκης

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.