ΕΚΠΑ: Υγειονομική και ψυχολογική υποστήριξη στους πυρόπληκτους της Πεντέλης

Ο Πρύτανης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), Καθηγητής Γεράσιμος Σιάσος, σε συνεργασία με τη Δημάρχο Πεντέλης, Νατάσσα Κοσμοπούλου, οργάνωσαν κλιμάκιο εξειδικευμένων επαγγελματιών σε θέματα υγειονομικής διαχείρισης Κρίσεων Περίθαλψης, αποτελούμενο από παθολόγους, καρδιολόγους και ειδικούς της Ψυχικής Υγείας.

Η εξειδικευμένη ομάδα επιστημόνων της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας, τον Υπουργό κ. Άδωνι Γεωργιάδη και το Δήμο Πεντέλης θα βρίσκονται στο ΚΑΠΗ Νέας Πεντέλης για την ψυχοκοινωνική υποστήριξη των πληγέντων από την πυρκαγιά από την Παρασκευή 16/8 στις 10.00 π.μ..

Δράση ΕΚΠΑ

Η δράση γίνεται στο πλαίσιο του εξειδικευμένου μεταπτυχιακού προγράμματος “Παγκόσμια Υγεία – Ιατρική των Καταστροφών” της Ιατρικής Σχολής Αθηνών του ΕΚΠΑ, σε θέματα υγειονομικής διαχείρισης κρίσεων με συντονιστή τον καθηγητή κ. Εμμανουήλ Πικουλή.

Γραμμή 10306  ψυχοκοινωνικής υποστήριξης

Η τηλεφωνική γραμμή 10306 παραμένει συνεχώς στην διάθεση του κοινού με πρόβλεψη ειδικής βοήθειας για τα θύματα της φυσικής καταστροφής. Η Γραμμή Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης 10306 και η Ομοσπονδία Φορέων ψυχικής Υγείας Αργώ σε συνεργασία με τον Υφυπουργό Υγείας αρμόδιο για θέματα Ψυχικής Υγείας κ. Δημήτρη Βαρτζόπουλο, παρέχουν ψυχοκοινωνική υποστήριξη με κλιμάκια της ΑμΚΕ ΙΑΣΙΣ (2 κλιμάκια), της ΕΠΑΨΥ (2 κλιμάκια), της ΑμΚΕ Θάλπος ψυχική υγεία (2 κλιμάκια), της ΠΕΨΑΕΕ, της ΑμΚΕ Ψυχοκοινωνικών Παρεμβάσεων Αγκαλιά και από το Κέντρο Θεραπείας Οικογένειας και Παιδιού το Περιβολάκι ήδη στους Δήμους Πεντέλης και Μαραθώνα και στους χώρους φιλοξενίας πυρόπληκτων

Η Γραμμή 10306 λειτουργεί δωρεάν και ανώνυμα όλο το 24ωρο.

Απευθύνεται σε πολίτες κάθε φύλου και κάθε ηλικίας για οποιοδήποτε θέμα ψυχικής υγείας τους απασχολεί (π.χ. άγχος, οικογενειακά ζητήματα, πένθος, κρίση πανικού). Σκοπός μας είναι να παρέχουμε υποστήριξη, πληροφόρηση και καθοδήγηση, εφόσον χρειάζεται, ώστε να γίνει η ψυχική υγεία προσβάσιμη σε όλoυς μας.

Εκπαιδευτική Εργαλειοθήκη

Επιπλέον, η εκπαιδευτική εργαλειοθήκη (library.10306.gr) είναι μία ψηφιακή πλατφόρμα που υποστηρίζει τις υπηρεσίες αποθετηρίου περιεχομένου, εκπαίδευσης και συνεργασίας της Γραμμής 10306 και απευθύνεται τόσο στους ειδικούς και συνεργάτες της Γραμμής όσο και στους ενδιαφερόμενους πολίτες.

Photo Shutterstock

Διαβάστε επίσης 

ΕΚΠΑ: Οι 3 ψυχολογικές επιπτώσεις των πυρκαγιών

Φωτιά στην Αττική: 150 πυρόπληκτοι φιλοξενήθηκαν στο ΟΑΚΑ

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.